David Bustamante confessa les seues dificultats econòmiques i com les fa front

Compartir:

David Bustamante és un personatge eixit de la música però que ha transcendit a esta. El càntabre fa temps que va deixar de ser només cantant per a abraçar el món de l’entreteniment en la seua més àmplia descripció. “Ací, o faena o es va acabar”, ha dit recentment en una entrevista a ‘El País’.

Una frase que resumeix a la perfecció la seua manera d’entendre el treball i que explica per què eixa obertura de ment a l’hora d’acceptar projectes, ja siga llançar una colònia al mercat o participar en un concurs de cuina com és ‘MasterChef Celebrity’.

“Jo continue sent un treballador nat: un autònom que lluita, que n’ha passat en la pandèmia, a qui ningú li ha regalat res”, subratlla David Bustamante conscient que ara la fortuna torna a somriure-li, però sense oblidar que fa tan sols uns mesos tot el seu món es va enfonsar.

La pandèmia del coronavirus va posar en escac la seua forma de vida, en veure com els seus grans projectes o quedaven en l’oblit o eren ajornats sense data fixada en el calendari.

Això l’ha obligat a reinventar-se i mirar per un futur que potser li allunya de la música, però que li fa continuar demostrant la seua professionalitat, encara que siga en àmbits tan dispars com en un programa de proves variades, en un altre en el qual es mou entre fogons o llançant perfums amb el seu nom que es venen com a autèntiques rosquilles.

Al final, David Bustamante té clar una qüestió inamovible i és que sent autònom, si no treballa. no té ingressos i si en la música no li va com s’esperava, haurà de buscar noves fórmules per a continuar facturant.

Porta dos dècades sent famós, però, en este temps, no s’ha adormit sobre els llorers. Sap que per a ser, ha d’estar, d’aquí ve que la pandèmia, que va obligar a tots a frenar, però especialment als artistes, va ser molt dura per a ell.

 

La crisi sanitària li ha fet tocar fons

 

Esta frase fa intuir el complicat que ha hagut de ser la situació pandèmica a la seua casa, perquè els projectes que tenia van caure o es van veure ajornats, i això va portar amb si una ‘congelació’ en els seus ingressos, i és que com ell mateix diu, és autònom: si no treballa, no factura. Així de simple.

 

Ho dona tot en cada treball

 

“Continue sent de classe obrera, igual que tota la meua família”, revela David Bustamante qui no desisteix de la seua obstinació de deixar ben clar la sacrificada que pot arribar a ser la seua professió, “fique més hores que ningú, viatge, m’esforce, em fa mal tot el cos perquè he d’estar en forma per a oferir bona qualitat en els meus concerts”.

 

“Ningú m’ha regalat res”

 

 

 

 

Destaca que si està on està és perquè hi ha currat al llarg d’estes dos dècades, “ningú m’ha regalat res ni tinc un cognom noble ni un sou vitalici ni ajudes de cap mena. Ací o faena o es va acabar”.

Un treball que li paga les factures però al qual, a més, és addicte. “Necessite estar en contacte amb el públic perquè, al final, un es torna addicte a l’aplaudiment sense adonar-se. Per això en esta professió ningú es vol jubilar”. Tremenda xutada li espera ara amb ‘Ghost’.

EL MÉS LLEGIT

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...

Tanquen 17 parcs naturals de la Comunitat fins dilluns per a prevenir incendis

Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Chera-Sot de Chera, Puebla de San Miguel, Túria, Falçs del Cabriol, Serra de Mariola, Font Roja, Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva i la zona forestal de L’Albufera.

Mor l’actriu Anne Heche

La seua família havia confirmat al migdia hora espanyola que la seua situació era irreversible i fatal

Mor ofegat un home a la platja del Port de Sagunt

El dron ha pogut accedir a ell i llançar-li un jupetí salvavides però en aqueix moment s'ha desmaiat.