Isabel Pantoja s’esfondra en tornar al jutjat

Compartir:

La cançonetista acudeix abatuda i plorant al judici a Màlaga pel qual sol·liciten per a ella tres anys de presó

Isabel Pantoja s’ha assegut de nou aquest dimarts en el banc dels acusats en el Jutjat penal número 5 de Màlaga a causa d’un presumpte delicte d’insolvència punible. Aquest judici suposa la primera que se senta a la sala després del conegut com el cas ‘Malaya’, ocorregut fa nou anys, i pel qual va ser condemnada a presó.

La Fiscalia malaguenya sol·licita inicialment en el seu escrit d’acusació que se li imposen a la cantant un pena de tres anys de presó en acusar-la com a suposada cooperadora necessària d’un delicte d’insolvència punible.

Isabel Pantoja ha arribat a la Ciutat de la Justícia de Màlaga vestida de negre i visiblement plorosa, poc abans de les 10.00 hores, acompanyada pel seu germà, Agustín. Ha sigut rebuda per nombrosos periodistes que esperaven la seua arribada, a més d’un grup de seguidors que l’han rebuda amb crits de bonica.

Envoltada per mitja dotzena de guàrdies civils, l’artista ha avançat a pas lent fins a la seu judicial.

Una vegada dins de la sala, i després de dedicar uns minuts al fet que les càmeres de la premsa retrataren a la cantant de nou en el banc dels acusats, Pantoja ha esclafit a plorar quan el jutge li preguntava com es trobava, moment en el qual la cantant ha negat amb el cap.

La causa

En aquesta causa, que s’ha instruït en els jutjats de Marbella, també està acusat, però com a suposat autor del mateix delicte l’administrador d’una societat, que va arribar a un acord extrajudicial amb l’empresa de Pantoja per un deute, presumptament en perjudici d’una tercera signatura.

Així, segons l’escrit provisional del fiscal, aqueixa societat de la qual era administrador únic l’acusat tenia en 2002 un deute amb una altra empresa i alhora tenia un altre plet en els tribunals de Madrid en el qual reclamava una determinada quantitat a l’empresa de Pantoja.

El procediment entre Panriver 56 i aqueixa societat va concloure amb una sentència que condemnava a l’empresa de la cantant a pagar 114.100 euros i, al mateix temps, en l’altre plet, els jutjats van declarar embargat el crèdit que la primera poguera tindre a favor seu respecte a la de Pantoja.

Segons explica el ministeri públic en les seues conclusions provisionals, en el procediment d’execució, ja el març de 2009, es va declarar embargat el solar i l’habitatge, situats en la zona de nova Andalusia de Marbella, propietat de Pantoja a través de Panriver 56.

Es va arxivar el procediment

A la vista que l’empresa tenia embargat el seu crèdit a favor de l’altra, “per la qual cosa no podria disposar de la quantitat per la qual havia despatxat execució”, i que Panriver “estava interessada en la venda dels immobles -per a això resultava necessari cancel·lar l’embargament sobre aquests-“, els acusats “es van concertar per a beneficiar-se mútuament”, diu el fiscal.

Però d’aquesta manera, assenyala la Fiscalia, van actuar “en perjudici dels drets de crèdit” de l’altra societat, de manera que mitjançant escriptura pública van arribar a un acord que consistia en el fet que Panriver 56 pagava el deute, que es rebaixava a 62.759 euros; i l’altra renunciava a qualsevol reclamació.

10.800 EUROS

Al mateix temps, tots dos van instar que s’arxivara el procediment, “impedint així que l’altra empresa cobrara la quantitat per la qual s’havia despatxat de 114.108 euros, així com la realització de les finques embargades”.

La reacció d’Isa Pantoja

Per part seua, la seua filla, Isa Pantoja, ha valorat així la volta de la seua mare als jutjats en una compareixença televisiva: “Aquesta nit no he pogut dormir perquè pensava molt en ella i pensava que no anava a acudir. Li hauran vingut a la ment molts records i ara mateix amb el seu estat anímic el perjudica més encara”.

Isa P., després de comentar sobre l’estat anímic de la cantant, critica la ineficàcia del desplegament de seguretat: “No hi ha hagut protecció, no ho entenc, ni com a filla ni com a ciutadana”.

La col·laboradora comenta l’absència de “tanques” com a mitjà de seguretat i afig: “Entenc que els mitjans de comunicació hagen de fer el seu treball. Ho veig lògic, ja que és ací en persona, es volen acostar per a traure informació i veure la reacció de la meua mare el més a prop possible”.

D’altra banda, arremet novament contra la seguretat recordant esdeveniments passats: “Sabent a més el que va passar l’última vegada, que es va desmaiar, la van tirar del pèl… ja no solament la premsa, sinó la gent que s’acosta, tu no saps si volen secundar-la o no”. A més, afig: “Supose que ella o el meu oncle Agustín hauran sol·licitat que hi haja algun tipus de protecció, però no sé si s’hauran negat”.

Anabel mostra el seu enuig en les xarxes socials

Però ella no ha sigut l’única, Anabel Pantoja a través de les seues xarxes socials no ha volgut quedar-se callada. La neboda de la cançonetista ha volgut reclamar “els drets d’un ésser humà” davant la gran repercussió mediàtica que ha tingut la seua arribada al jutjat: “És un judici que serà jutjat, no és un concert. Com es nota que no som els mateixos davant la justícia. I les tanques? I la seguretat? I la humiliació”?

EL MÉS LLEGIT

Processen per violència masclista David Leo, l’Estudiant de ‘El cazador’, i guanyador de ‘Pasapalabra’

Encara que l'enregistrament està acabat, fonts de la televisió pública asseguren que RTVE sospesa no emetre els programes ja gravats

Coneix ací com registrar-se per demanar els descomptes de fins al 90% en viatges per a joves

Els descomptes s'apliquen a bitllets senzills i d'anada i tornada per viatjar entre el 15 de juny i el 15 de setembre de 2023 per Espanya i Europa

El suïcidi és la quarta causa de morts entre joves de 15 a 19 anys a Espanya

Psicòlegs reunits este a València adverteixen que s'han multiplicat gairebé per 20 les consultes en els darrers 12 anys

Al Pacino, de 83 anys, anuncia que serà pare per quarta vegada amb la seua parella de 29

L'actor estatunidenc Al Pacino es convertirà en pare per quarta vegada als 83 anys al costat de la seua parella Noor Alfallah, de 29....