Miguel Bosé quasi mor per culpa del seu pare

Compartir:

La malària va ser una de les “desgraciades herències” que Miguel Bosé va rebre del seu pare, el famós torero Luis Miguel Dominguín, qui acabats de complir deu anys li va portar a un safari per Moçambic sense administrar-li quinina, un viatge que va planejar alarmat perquè llegia molt: “el xiquet serà maricó“.

Així comença el llibre

L’obra comença com un conte: “Uns xiquets perduts a la mercé d’un pare totpoderós, acostumat al fet que la seua voluntat fos llei, i una mare irresistible de bellesa llegendària“, avança en un comunicat l’editorial, referint-se al torero Luis Miguel Dominguín i a l’actriu i model Lucía Bosé.

Lliure de prejudicis i més sincer que mai

Així ho explica Miguel Bosé en ‘El hijo del capitán trueno‘, les memòries de l’artista que arribaran a les llibreries el pròxim 10 de novembre i de les quals l’editorial Espasa ha avançat un extracte este divendres, un capítol en el qual explica el pànic que va agafar del seu pare.

Lucía, m’han dit que el xiquet llegeix, que llegeix molt, sense parar“, recorda que li va dir el seu pare a la seua mare, l’artista italiana Lucía Bosé, quan tenia 9 anys: “i la meua mare li va preguntar que quin era el problema amb què jo llegís i ell va contestar: Maricó, Lucía, el xiquet serà maricó!.”

<

>

Lucía Bosé no entenia la manera de pensar del seu marit

Bosé assegura que a la seua mare no li cabia al cap que el seu pare, sent una figura internacional i de formes exquisides, fos tan poc evolucionat en uns certs temes bàsics molt vitals. Li semblava retrògrad i molt taujà, sense parlar del masclista“. I es va disposar, en contra del criteri de la seua mare, a portar-lo a Moçambic a un safari, que van emprendre a mitjan juny de 1966, quan tenia 10 anys acabats de complir. I recorda que mai li va donar les pastilles de quinina que el metge de la família li havia dit que havia de prendre, ja que el xiquet podia morir si emmalaltia de paludisme.

<

>

Diari d’Àfrica

A través de les pàgines, el lector assistirà a capeges taurines amb Sofia Loren i Carlo Ponti, Deborah Kerr, Claudia Cardinale o John Wayne; així com també coneixerà a José Mercè de menut, assistirà a festes amb la família González Flores i navegarà amb la mateixa Romy Schneider. La veritat és que l’intèrpret sempre s’ha sentit molt connectat amb la lectura i l’escriptura, tal com avança en les seues memòries en esmentar, en diverses ocasions, el seu ‘Diario de África‘.

Bosé recorda com va emmalaltir greument

El que efectivament va ocórrer, recorda Miguel Bosé, en el mes en què van estar en tres campaments a Moçambic, on relata com va emmalaltir greument, un viatge que el famós torero va iniciar intentant que al nen li “iniciés en l’homenia” una noia de 16 anys, la qual cosa un altre dels acompanyants va impedir.

Les amenaces del seu pare

I rememora com es desmaiava durant les marxes i el seu pare li amenaçava amb donar-li un tortazo per “nenaza“: en este instant “em vaig rendir per sempre. Vaig entendre que mai aconseguiria estar a l’altura de les seues expectatives”, relata Bosé, que diu que li va agafar “pànic” i que va finalitzar el viatge pesant menys de quinze quilos.

Lucía Bosé va tirar de casa a Luís Miguel Dominguín

D’aquells dies Bosé recorda la por i la malaltia, així com la tossudesa i el desagafe del seu pare. “La meua mare li va tirar de casa res més arribar d’Àfrica i li va dir que no volia veure-li en la resta dels seus dies, i que si al nen li passava alguna cosa, li pegaria dos tirs. L’altra veritat? Que no es va curar només. En la finca li esperava la seua cosina Mariví, la Poupée, per a bé cuidar d’ell“. Les llums i ombres de la seua infància li deixaran empremta per a la resta de la seua vida, marcada per l’èxit i la crisi.

EL MÉS LLEGIT

El 20% de la Síndrome de Mort Sobtada del Lactant té un origen genètic

La Síndrome de Mort Sobtada del Lactant (SIDS) afecta aproximadament a un de cada 1.000 naixements

Aquests són els medicaments que mai has de consumir de manera conjunta

La combinació de medicaments amb ibuprofén pot danyar-te els renyons de manera permanent

Trucs per a saber quan espien el teu mòbil i què fer per a evitar-lo

Els hackers no tenen cap mirament a l'hora de sostraure les teues dades

Els antivacunes no eren coneguts per la meitat dels espanyols abans de la pandèmia

La implantació de microxips amb les vacunes és la faula que els ciutadans han trobat amb més freqüència en l'últim any