Miguel Bosé quasi mor per culpa del seu pare

Compartir:

La malària va ser una de les “desgraciades herències” que Miguel Bosé va rebre del seu pare, el famós torero Luis Miguel Dominguín, qui acabats de complir deu anys li va portar a un safari per Moçambic sense administrar-li quinina, un viatge que va planejar alarmat perquè llegia molt: “el xiquet serà maricó“.

Així comença el llibre

L’obra comença com un conte: “Uns xiquets perduts a la mercé d’un pare totpoderós, acostumat al fet que la seua voluntat fos llei, i una mare irresistible de bellesa llegendària“, avança en un comunicat l’editorial, referint-se al torero Luis Miguel Dominguín i a l’actriu i model Lucía Bosé.

Lliure de prejudicis i més sincer que mai

Així ho explica Miguel Bosé en ‘El hijo del capitán trueno‘, les memòries de l’artista que arribaran a les llibreries el pròxim 10 de novembre i de les quals l’editorial Espasa ha avançat un extracte este divendres, un capítol en el qual explica el pànic que va agafar del seu pare.

Lucía, m’han dit que el xiquet llegeix, que llegeix molt, sense parar“, recorda que li va dir el seu pare a la seua mare, l’artista italiana Lucía Bosé, quan tenia 9 anys: “i la meua mare li va preguntar que quin era el problema amb què jo llegís i ell va contestar: Maricó, Lucía, el xiquet serà maricó!.”

<

>

Lucía Bosé no entenia la manera de pensar del seu marit

Bosé assegura que a la seua mare no li cabia al cap que el seu pare, sent una figura internacional i de formes exquisides, fos tan poc evolucionat en uns certs temes bàsics molt vitals. Li semblava retrògrad i molt taujà, sense parlar del masclista“. I es va disposar, en contra del criteri de la seua mare, a portar-lo a Moçambic a un safari, que van emprendre a mitjan juny de 1966, quan tenia 10 anys acabats de complir. I recorda que mai li va donar les pastilles de quinina que el metge de la família li havia dit que havia de prendre, ja que el xiquet podia morir si emmalaltia de paludisme.

<

>

Diari d’Àfrica

A través de les pàgines, el lector assistirà a capeges taurines amb Sofia Loren i Carlo Ponti, Deborah Kerr, Claudia Cardinale o John Wayne; així com també coneixerà a José Mercè de menut, assistirà a festes amb la família González Flores i navegarà amb la mateixa Romy Schneider. La veritat és que l’intèrpret sempre s’ha sentit molt connectat amb la lectura i l’escriptura, tal com avança en les seues memòries en esmentar, en diverses ocasions, el seu ‘Diario de África‘.

Bosé recorda com va emmalaltir greument

El que efectivament va ocórrer, recorda Miguel Bosé, en el mes en què van estar en tres campaments a Moçambic, on relata com va emmalaltir greument, un viatge que el famós torero va iniciar intentant que al nen li “iniciés en l’homenia” una noia de 16 anys, la qual cosa un altre dels acompanyants va impedir.

Les amenaces del seu pare

I rememora com es desmaiava durant les marxes i el seu pare li amenaçava amb donar-li un tortazo per “nenaza“: en este instant “em vaig rendir per sempre. Vaig entendre que mai aconseguiria estar a l’altura de les seues expectatives”, relata Bosé, que diu que li va agafar “pànic” i que va finalitzar el viatge pesant menys de quinze quilos.

Lucía Bosé va tirar de casa a Luís Miguel Dominguín

D’aquells dies Bosé recorda la por i la malaltia, així com la tossudesa i el desagafe del seu pare. “La meua mare li va tirar de casa res més arribar d’Àfrica i li va dir que no volia veure-li en la resta dels seus dies, i que si al nen li passava alguna cosa, li pegaria dos tirs. L’altra veritat? Que no es va curar només. En la finca li esperava la seua cosina Mariví, la Poupée, per a bé cuidar d’ell“. Les llums i ombres de la seua infància li deixaran empremta per a la resta de la seua vida, marcada per l’èxit i la crisi.

EL MÉS LLEGIT

La tragèdia de Melilla suma morts mentre es frustra un altre intent a Ceuta

El Marroc prepara l'enterrament dels migrants morts a Melilla sense autòpsia ni investigació

Menys calor, més núvols i ruixats per començar la setmana

L'inici de la setmana ens portarà més núvols, algun ruixat i les temperatures encara podrien baixar un pèl més

Els solters majors de 50 són més oberts de ment

El 37% dels solters sènior els agrada la forma en què el seu cos canvia amb el pas del temps

Les mascotes alimentades amb menjar casolà tenen el doble de probabilitats de ser obeses

El risc de patir un excés de pes està directament relacionat amb els hàbits de vida i la relació afectiva entre la mascota i el seu cuidador