Mor la llegenda del tenis espanyol, Manolo Santana

Compartir:

Manolo Santana, el gran icon del tenis espanyol, ha mort este dissabte als 83 anys d’edat. Santana va convertir el tenis en un esport reconegut a Espanya i va ser guanyador, en els anys 60, del Roland Garros, Wimbledon, Open dels Estats Units i Or en els Jocs Olímpics de Mèxic.

Una gran llegenda del tenis

Campió de quatre tornejos del Gran eslam (Roland Garros 1961 i 1964, US Open 1965 i Wimbledon 1966) i un or olímpic (1968, sent el tenis esport d’exhibició), la seua figura és una de les grans llegendes històriques del tenis espanyol.

<

>

President d’honor del Mútua Madrid Open

De manera recent, Santana exercia com a president d’honor del Mútua Madrid Open, torneig pertanyent a les sèries Masters 1.000 de l’ATP, i la direcció de la qual va assumir des de l’any 2002.

Santana va transmetre la seua passió pel tenis a Espanya sencera

Quan a Espanya a penes es parlava de la raqueta, ell va aconseguir reunir famílies senceres enfront del televisor, quan va guanyar aquell primer Roland Garros en 1961. Després va arribar un altre triomf a París en el 64, la victòria en l’Obert dels Estats Units en el 65 i el trofeu a Wimbledon un any més tard. Al llarg de tota la seua carrera va guanyar 72 tornejos i va anar a més dos vegades finalista de la Copa Davis (1965 i 1967).

Es va retirar en 1980, però mai va abandonar la seua passió pel tenis

Encara que es va retirar en 1980, Manolo Santana mai es va desvincular de la seua gran passió. Després de deixar de ser jugador de tenis professional, va ser entrenador, promotor de tornejos i jugador del circuit sènior. Actualment, era el president d’honor del Mútua Madrid Open.

<

>

Coses del destí

Ha volgut el destí que Manolo Santana morís a penes uns mesos després de la seua exdona Mila Ximénez, morta el 23 de juny de 2021.

 

 

EL MÉS LLEGIT

Aquests són els medicaments que mai has de consumir de manera conjunta

La combinació de medicaments amb ibuprofén pot danyar-te els renyons de manera permanent

Trucs per a saber quan espien el teu mòbil i què fer per a evitar-lo

Els hackers no tenen cap mirament a l'hora de sostraure les teues dades

Els antivacunes no eren coneguts per la meitat dels espanyols abans de la pandèmia

La implantació de microxips amb les vacunes és la faula que els ciutadans han trobat amb més freqüència en l'últim any

Xats secrets de WhatsApp: per a què serveixen i com s’activen

Nova opció en WhatsApp perquè els usuaris puguen mantindre segures les seues xarrades