Mor la mare, Donya Ana, d’Isabel Pantoja als 90 anys

Compartir:

 

La tragèdia torna a visitar a Isabel Pantoja. La mort de Donya Ana Martín, la cèlebre mare de la cançonetista ha sumit Cantora, de nou, en el dol i la tristesa. A pesar que en els últims dies s’anunciava la seua alta hospitalària després de lluitar contra una llarga malaltia, la matriarca del clan ha mort als 90 anys en la finca de Cantora.

La defunció de la mare de la cançonetista, àvia de Kiko Rivera, Isa Pantoja i Anabel Pantoja, deixa en una complicada situació a esta última, que este pròxim 1 d’octubre tenia prevista la seua boda a Lanzarote, al costat de la Palma, amb la seua parella, Omar Sánchez.

Des que es coneguera la notícia que donya Ana estava “molt greu“, Isabel Pantoja no s’ha pronunciat la respecte, sent Kiko Hernández en ‘Sálvame’ qui fa uns dies va anunciar que la situació semblava irreversible. “M’han donat el comunicat mèdic i, si és veritat, és terrible. Hi ha preocupació sobre donya Ana, és a l’hospital des de fa temps”, explicava el col·laborador del programa de Jorge Javier Vázquez.

No obstant això, les últimes notícies van fer pensar una lleu millora de donya Ana, ja que fa 4 dies va rebre l’alta hospitalària després d’una lleu millora i va tornar a la Finca Cantora.

No obstant això, segons fonts pròximes, Ana María Martín Villegas hauria mort en les últimes hores i s’espera que siga enterrada o incinerada en breu, amb la intenció de mantindre la màxima privacitat possible.

La matriarca del clan ha sigut un personatge tant icònic com misteriós i hui, de manera pòstuma, revelem les claus de la seua biografia.

 

Qui és qui en la família Pantoja?

 

 

Donya Ana era la filla de ‘El Lechuga‘, un verduler que venia els seus productes en el mercat de Sevilla. Després d’una infància humil i plena de penúries, es va casar amb Juan Pantoja, component del trio ‘Los Gitanos’ i lletrista de fandangos. 

Donya Ana, gitana de raça, també tenia una vena artista: de jove va ballar en les companyies de Juanita  Reina i Pepe Pinto.

Juan Pantoja, que va prendre abans que el seu nebot el nom artístic de Chiquetete, i Ana van tindre quatre fills: Juan, Bernardo, Agustín i Isabel. Van viure de manera austera en Triana. Després d’enviduar en 1974, va exercir de pare i mare amb mà fèrria.

Quan Isabel va començar a triomfar, donya Ana es va convertir en l’epítom de la mare de folklòrica: acompanyava a la seua filla a tots els costats i vigilava l’honra de l’artista.

Per tots és sabut que tot home que volguera rendir homenatge a la jove cançonetista havia de passar primer per l’examen de donya Ana, que cuidava de l’honra de la seua xiqueta.

Fins a l’arribada de Julián Muñoz i tota la trama de Marbella era habitual veure-la en el camerino planxant les bates de cua de la seua filla.

En la seua obsessió per preservar la virtut de la seua filla, acompanyava a Isabel fins i tot en els viatges que feia amb Paquirri. I Donya Ana va ser, també, el refugi d’Isabel quan va enviduar del torero. La dona no va assimilar de bon grat les amistats de la seua filla amb Encarna Sánchez i María del Monte.

´

 

La seua relació amb Isa Pantoja, Kiko Rivera i Anabel

 

A més de mare, donya Ana ha sigut també una àvia amantíssima. Malgrat les seues públiques diferències amb Chabelita, la difunta ha sentit adoració per Kiko Rivera i Anabel Pantoja. La veneració és mútua,i tant el DJ com la col·laboradora han compartit en les seues xarxes socials paraules d’afecte i admiració per la seua àvia.

Els últims anys de donya Ana han sigut després de les parets de Cantora. El pas d’Isabel per presó va ser especialment dur per a la dona i la seua salut va començar a afeblir-se progressivament des que es va executar la sentència penal de la cançonetista.

Per a Isabel la presó va ser encara més dura sabent que la seua mare va viure eixe temps com la pitjor etapa de la seua vida.

 

La mort de donya Ana posa en perill la boda d’Anabel Pantoja

 

Precisament, esta millora va fer que Anabel Pantoja poguera respirar d’alleujament, perquè així deixava de córrer perill la celebració de la seua boda, a la qual no acudirà Isabel Pantoja, prevista per a este pròxim 1 d’octubre a Lanzarote, a les Illes Canàries, precisament al costat de l’illa de la Palma, on el volcà Cumbre Vieja està deslligant la catàstrofe a l’illa.

Per desgràcia, la vida de donya Ana ha dit fins ací, i una de les persones més importants en la vida d’Isabel Pantoja ens ha deixat després de molts anys de lluita contra el seu delicat estat de salut. Hem de recordar que la matriarca del clan Pantoja va haver de passar molt de temps a l’hospital en 2019, quan va patir dos ictus que la van deixar bastant minvada físicament.

 

L’adéu de Kiko Rivera a la seua àvia

 

 

EL MÉS LLEGIT

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...

Tanquen 17 parcs naturals de la Comunitat fins dilluns per a prevenir incendis

Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Chera-Sot de Chera, Puebla de San Miguel, Túria, Falçs del Cabriol, Serra de Mariola, Font Roja, Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva i la zona forestal de L’Albufera.

Mor l’actriu Anne Heche

La seua família havia confirmat al migdia hora espanyola que la seua situació era irreversible i fatal

Mor ofegat un home a la platja del Port de Sagunt

El dron ha pogut accedir a ell i llançar-li un jupetí salvavides però en aqueix moment s'ha desmaiat.