Un brot massiu als EEUU demostra que la variant delta es transmet entre els vacunats

Compartir:

L’altament transmissible variant delta del coronavirus es pot estar difonent entre les persones completament vacunades quasi tant com entre les que no han rebut cap dosi, d’acord amb un informe de les autoritats sanitàries dels EEUU difós este divendres.

Els vacunats es poden contagiar

Els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC) dels EEUU van assenyalar que les persones vacunades porten tant virus en el nas com les persones no vacunades i, per això, les primeres podrien contagiar-se el virus entre si.

L’agència va elaborar un reporte sobre la base de l’anàlisi d’un brot de covid-19 ocorregut al començament del mes de juliol, és a dir quan els Estats Units celebra la seua festa nacional (4 de juliol), en la xicoteta comunitat de Provincetown, a Massachusetts, on les tres quartes parts dels contagis van correspondre a persones completament vacunades.

El brot ocorregut a Massachusetts, estat on la taxa de vacunació és del 69%, va estar relacionat amb una sèrie de “esdeveniments estiuencs” i grans reunions de persones en bars, restaurants i discoteques, i va donar com a resultat 469 casos.

D’este total, 346 es van registrar en persones completament vacunades, és a dir amb les dos dosis de Pfizer o Moderna o la monodosi de Johnson & Johnson, i al mateix temps 274 casos van presentar símptomes de la malaltia.

De cinc, quatre estaven vacunades

Cinc persones que van contreure el virus a causa d’este brot, de les quals quatre estaven completament vacunades, degueren ser hospitalitzades, però no es va reportar cap mort, segons els CDC.

La vacunació és l’estratègia més important per a prevenir malalties greus i la mort“, va recalcar l’agència en este reporte, que ho difon després de recomanar esta setmana que la gent vacunada torne a portar màscares en interiors i llocs públics en gairebé tot el país.
L’agència va assenyalar que les troballes de la recerca “suggereixen que fins i tot les jurisdiccions sense transmissió de covid-19 substancial o alta podrien considerar expandir les estratègies de prevenció“, com ara l’ús de màscares en entorns públics tancats al marge de l’estat de vacunació.

“Esta troballa és preocupant i va ser un descobriment fonamental que va portar a l’actualització de la recomanació per a l’ús de màscares dels CDC“, va dir la directora d’esta agència, Rochelle Walensky.

“La recomanació sobre l’ús de màscares es va actualitzar per a garantir que el públic vacunat no transmeta el virus a altres persones sense saber-ho, inclosos els seus éssers estimats no vacunats o immunocompromesos (amb malalties preexistents)”, va afegir.

Tan contagiós com la varicel·la

Un informe intern d’esta agència obtingut pel diari “The Washington Post” va revelar que la variant delta de la covid-19 pot causar una malaltia més greu i és tan contagiosa com la varicel·la.

El document, donat a conéixer hores abans del reporte sobre el brot a Massachusetts, recalca a més que la variant passa d’una persona a una altra amb més rapidesa que l’èbola, el refredat comú, les grips estacionals i el xarampió.

En l’informe, els CDC reconeixen que han d’ajustar els seus missatges a la població emfatitzant que la vacunació és la millor defensa “contra una variant tan contagiosa que actua, quasi, com si fos un virus nou i diferent”.

Estats Units registra un augment de casos de coronavirus, amb una mitjana esta setmana de 71.000 nous casos diaris de covid, la qual cosa ha portat al Govern a impulsar la campanya de vacunació, que s’ha alentit notablement en els últims dos mesos, amb tot just el 49% de la població inoculada amb la pauta completa.

El president dels Estats Units, Joe Biden, va anunciar este dijous que obligarà als més de 4 milions de treballadors federals a demostrar que estan vacunats si no volen sotmetre’s a proves de covid-19 regularment.

La mesura se suma a les implementades per companyies com Google, Facebook o Lyft, que esta setmana van anunciar que exigiran que tots els treballadors que tornen a les seues oficines estiguen vacunats.

EL MÉS LLEGIT

Intervinguts en el port de València 5,5 tones de cocaïna

Es tracta de la major aprehensió de cocaïna a Espanya des de fa més de quatre anys, la tercera intervenció en un sol contenidor segons els registres del CITCO i la més important en el port de València des que existeixen registres

Ortega Cano refà la seua vida amb una amiga molt especial

El torero, que ja ha signat el divorci amb Ana María Aldón, es deixa veure en públic ben acompanyat en els seus primers dies com a solter

Els metges valencians avisen que aniran a la vaga davant la falta de professionals

El sector anirà a la vaga els dies 17 i 18 de gener de 2023 davant la situació actual i els "problemes" de la sanitat pública valenciana

La Generalitat inicia el pla pilot per a la detecció precoç de càncer de cèrvix amb autotests

Va dirigit a dones de 25 a 65 anys que es realitzaran la prova a casa i el podran portar a les farmàcies a analitzar