La celebració de les Falles 2020 continua sent una incògnita

Compartir:

La 'meditadora' de la falla municipal 2020 se salva de les flames

La ‘meditadora’, tot un símbol de la crisi del coronavirus, s’ha salvat de les flames | Ajuntament de València

 

La celebració de les Falles 2020 continua sent tota una incògnita després de la seua cancel·lació per la pandèmia del coronavirus. A pesar de què l’Ajuntament de València no tardà ni 24 hores en anunciar una nova data, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que no està gens clar que se celebren en juliol.

 

En este sentit, Puig ha afirmat, en declaracions a Televisió Espanyola (TVE), que «l’Ajuntament va proposar celebrar-les a mitjan juliol, però en estos moments és molt aventurat saber què va a passar en els pròxims mesos. Està la voluntat de celebrar enguany les Falles 2020, però depén molt de com sigam capaços de derrotar a esta pandèmia».

 

El pla B, en octubre

Per això, el pla B de la Generalitat Valenciana seria celebrar les Falles en octubre, aprofitant el pont, ja que el dia 9 és festiu en el territori valencià i el 12, en tot l’Estat, que a demés cau en cap de setmana. D’esta manera, la Plantà cauria en dijous i la cremà, en dilluns.

 

Però són moltes les veus que s’oposen a esta nova data, ja que les Falles 2020 se solaparien amb les del 2021. Són moltes les comissions que fan l’elecció de les seues falleres majors molt abans o que celebren la presentació. A demés, també es retardaria l’elecció de les Falleres Majors de València del 2021

EL MÉS LLEGIT

Estiu 2022: tòrrid i més sec del normal a Espanya

En conjunt, les temperatures podrien ser fins a 2 °C més altes del normal i les precipitacions es preveuen escasses

Un bebé cau a terra res més nàixer i es fractura el crani

La xicoteta Olivia va resultar ferida greu i va haver de ser intervinguda per una fractura cranial després de caure a terra en el part

Els productors de cítrics de la Comunitat deixen d’ingressar quasi 400 milions d’euros

La Unió reclama una sèrie de propostes relacionades amb els preus, promoció, importacions o sanitat vegetal

Oferta d’ocupació a Bunyol per a socorristes, taquillers i personal de neteja

El termini de presentació de sol·licituds estarà disponible fins al pròxim 26 de maig a les 14 hores