La família reial britànica ultima els preparatius per acomiadar Felip d’Edimburg

Imatge del príncep Felip d'Edimburg a Windsor el 22 de juliol de 2020
Imatge del príncep Felip d'Edimburg a Windsor el 22 de juliol de 2020

El príncep Felip, Duc d’Edimburg i marit de la reina Isabel II, rebrà sepultura este dissabte al Palau de Windsor, en una xicoteta cerimònia familiar a causa de les restriccions pel coronavirus. El funeral està programat per començar a les 15.40 (hora espanyola), amb l’eixida del fèretre del castell, seguit d’una marxa fúnebre i un minut de silenci a tot el país, segons ha comunicat el Palau de Buckingham. El funeral serà retransmés en directe per televisió.

 

 

Després d’un servei a la capella de Sant Jordi a càrrec del degà de Windsor, l’arquebisbe de Canterbury donarà la benedicció després de baixar el taüt a la volta reial. D’acord amb les regulacions de salut vigents a Anglaterra, només 30 convidats assistiran a la cerimònia, la majoria d’ells membres de la família reial. El primer ministre britànic, Boris Johnson, va anunciar la setmana passada que no aniria a l’esdeveniment per permetre que hi anaren més familiars i reunits.

 

Meghan de Sussex estarà

Entre els assistents a la cerimònia d’este dissabte a la capella de Sant Jordi, hi seran la reina Elisabet II, així com els quatre fills de la parella —Carles, Anna, Andreu i Eduard—, els vuit nets, la neboda i el nebot de la reina i tres dels seus cosins. Així mateix, hi assistiran tres parents alemanys de Felip, així com la comtessa Mountbatten de Birmània, amiga del duc d’Edimburg.

Algunes de les parelles dels fills i nets de la reina Isabel II s’han inclòs en la llista de convidats, tot i que Meghan, duquessa de Sussex i dona del príncep Enric, no assistirà al funeral a causa del seu embaràs.

 

El rei consort més longeu de la història del Regne Unit

El príncep Felip, Duc d’Edimburg, va morir el passat divendres 9 d’abril als 99 anys. La seua defunció va ser comunicada per Buckingham Palace a través de les xarxes socials, explicant que el marit d’Isabel II havia mort al Castell de Windsor. Cal recordar que en els darrers temps, havia estat hospitalitzat diverses vegades, la darrera per problemes de cor.

El Duc d’Edimburg ha estat el rei consort més longeu de la història del Regne Unit després d’ostentar este càrrec durant gairebé 70 anys. Nascut el 1921 a Corfú, el príncep Felip de Grècia va fer carrera militar a la marina britànica abans de comprometre’s amb la llavors princesa Elisabet l’estiu del 1946. Es van casar un any més tard i van tenir quatre fills: el príncep Carles (1948), la princesa Anna (1959), el príncep Andreu (1960) i el príncep Eduard (1964).