El fundador de Moderna pensa que el coronavirus pot haver eixit d’un laboratori de Wuhan

Compartir:

El científic canadenc Derrick Rossi, un dels fundadors de la farmacèutica Moderna, desarrolladora d’una de les vacunes contra la covid-19 ha revelat en una entrevista en ‘El comercio‘ que està “convençut” que el virus no va saltar de manera natural, sinó que va eixir d’un laboratori de Wuhan.

Premi Princesa d’Astúries

Està guardonat amb el Premi Princesa d’Astúries de Investigació Científica i Tècnica al costat d’altres desenvolupadors de vacunes, ha estat clar en com creu que va poder desencadenar-se la pandèmia. “Este virus és tan diferent del de les ratapinyades que em sembla improbable que haja estat un salt natural. És un fet que un laboratori en Wuhan treballava amb ell i jo estic convençut que va eixir d’allí, que se’ls va escapar”, ha afirmat en l’entrevista.

No hi han proves clares

De moment no es pot afirmar ja que no hi han proves clares “en cap sentit”, també pensa que va ocórrer de manera accidental. “No crec que haja estat deliberat, simplement estaven estudiant-ho i va haver-hi un accident. La Xina ho nega, clar, però és l’explicació que veig més lògica”, ha manifestat.

D’esta manera, Rossi se situa al costat dels quals, en els últims mesos, han reforçat la teoria que el coronavirus va eixir del laboratori xinés, així com dels serveis d’intel·ligència britànics i americans que han considerat este fet com a “factible”, segons diversos informes publicats en periòdics internacions com ‘The Sunday Times’ o ‘Wall Street Journal’.

No se sap si el coronavirus es quedarà o desapareixerà

Rossi, en ser preguntat pel procés de vacunació, ha parlat clar, ja que ha manifestat que encara no és clar si el coronavirus es quedarà com un virus endèmic com la griphi hàgem de vacunar-nos cadascun o dos anys” o si, per contra, desapareixerà.

En l’entrevista amb ‘El Comercio’, en ser preguntat per les noves variants com la Delta o la Delta Plus, el científic ha explicat que encara que “els virus són la unitat evolutiva més perfecta que existeix” està convençut que gràcies a la tècnica de l’ARN missatger “ràpidament som capaços d’adaptar-nos també a ell“.

La vacuna Covid Moderna crea més anticossos i actua abans que la de Pfizer

Una investigació realitzada en el Centre de Investigación  de Sistemas de Salud, Sutter Health de l’Institut d’ Investigació de la Fundació Mèdica de Palo Alto, als Estats Units, ha evidenciat que la vacuna Covid de Moderna genera respostes d’anticossos més altes i més ràpides que la vacuna Covid de Pfizer-BioNTech.

 

EL MÉS LLEGIT

Què és centaurus? La nova subvariant del coronavirus que fa saltar les alarmes

Se sospita que la subvariant d'Òmicron puga estar darrere del recent augment de casos de Covid-19

Melyssa Pinto i Tom Brusse confirmen que han tornat amb un bes

Dos anys després de la seua ruptura, Melyssa i Tom han représ la seua relació, "és la dona de la meua vida"

Investigats dos conductors per circular en sentit contrari en una autovia

El primer d'ells va recórrer prop de 35 quilòmetres en sentit contrari per la A-7 i el segon 11 quilòmetres en l'A-35 estant implicat en dos sinistres vials

Les emissions de CO₂ van augmentar a Espanya en 2021

El positiu és que no van sobrepassar els nivells previs a la pandèmia