La Generalitat rep 13.338 sol·licituds en la primera fase d’ajudes del Pla Resistir Plus

Compartir:

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha rebut fins al moment 13.338 sol·licituds per a participar en la primera fase del Pla Resistir Plus des que es va obrir el termini, dilluns passat 31 de maig. Estes sol·licituds suposaran un import estimat de més de 40 milions d’euros, considerant que totes elles anessis vàlides i reberen la quantia màxima establerta, segons han informat este dissabte fonts de la Generalitat.

Primera fase

Les ajudes de la primera fase del Pla Resistir Plus, han recordat les mateixes fonts, van dirigides a autònoms que tributen pel règim d’estimació objectiva o mòduls i a les empreses de nova creació en 2019, així com a aquells negocis que hagen fet canvis en la societat mercantil. Tots ells podran rebre una ajuda màxima de 3.000 euros.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha destacat la satisfacció per “l’acolliment que estan tenint les ajudes entre els empresaris i autònoms” de la Comunitat Valenciana, alguna cosa que es reflecteix també en l’elevat nombre de consultes i mails que hem atés durant la primera setmana per a atendre els seus dubtes”. El responsable autonòmic ha remarcat que esta línia “suposa un plus d’esforç i d’ajuda perquè permetrà que, per primera vegada, sectors que fins ara no havien rebut ajudes directes de l’Administració per a compensar els deutes originats per la covid es vegen beneficiats”.

El repte

El conseller també ha destacat que, durant la primera setmana de tramitació, “s’han reduït al mínim les incidències gràcies a l’esforç que ha realitzat la Direcció General de tecnologies de la informació i la comunicació per a preparar tot el sistema informàtic i atendre de manera correcta l’elevat volum de sol·licituds”. Ara, tal com ha recordat Soler, “el nostre repte és posar a la disposició de les empreses estes ajudes de manera immediata amb l’objectiu de garantir la supervivència del teixit productiu i afavorir el manteniment dels llocs de treball”. Per esta raó, s’ha compromés al fet que, a partir d’este dimecres dia 9, en què els sol·licitants de les ajudes començaran a formalitzar les seues peticions, “treballarem perquè la resolució es produïsca de la forma més ràpida possible“.

Ajudar a les empreses que s’han vist afectades

El titular d’Hisenda ha agregat que “volem ajudar al fet que les empreses viables que s’han vist afectades per una situació excepcional obtinguen els màxims recursos possibles, segons queda recollit en la normativa estatal”. Per esta raó, ha confirmat que “una vegada satisfeta la màxima ajuda possible per a cadascun dels sol·licitants d’esta primera fase, s’augmentarà la dotació total de la qual disposen els sol·licitants de la segona fase i, per tant, l’ajuda individual de cadascuna de les empreses que complisquen els requisits”.

Segona fase

A la segona part de les ajudes del Pla Resistir Plus, que inicia dilluns que ve la fase de cita prèvia, podran optar totes aquelles empreses i autònoms que tributen pel règim d’estimació directa dels 188 sectors econòmics inclosos, per la qual cosa previsiblement el nombre de sol·licitants serà superior al de la primera fase. En este cas, la dotació total serà de 447 milions d’euros al que caldrà sumar els diners sobrants destinats a la primera fase i estarà destinada a tots els empresaris i professionals que acrediten una caiguda significativa (almenys el 30%) en el seu volum d’operacions durant el període de la pandèmia. Esta ajuda no podrà ser mai inferior a 4.000 euros i podrà arribar fins als 200.000 euros.

 

<

>

 

 

 

EL MÉS LLEGIT

Ghislaine Maxwell, condemnada a 20 anys de presó per delictes sexuals

El 29 de desembre de 2021 se li va declarar culpable de cinc dels sis càrrecs en contra seua, entre ells, el de tràfic sexual de menors

‘Valencians al món’ visita Rotterdam, la meca de l’arquitectura contemporània holandesa

Hui el programa d’À Punt ens acosta noves històries dels que canviaren de residència i que sempre són interessants destinacions per a visitar en temps de vacances

Omar Sánchez esclata després del vídeo íntim d’Anabel Pantoja i Yulen

"Em fa vergonya i ràbia veure aqueixes imatges", el surfer canari parla alt i clar cansat de les descaradures de la seua encara dona

Tres joves, dos d’ells menors, moren després de fugir d’un control policial

El cotxe en el qual viatjaven es va eixir de la via i va caure per un desnivell de 15 metres