Merck anuncia que la primera pastilla contra la covid és eficaç en casos greus

Compartir:

La farmacèutica Merck ha desenvolupat la primera pastilla per a tractar la Covid-19. Es tracta del primer tractament contra el coronavirus per via oral, una pastilla que no cura, però redueix considerablement els efectes de la malaltia.

L’hospitalització i la mortalitat s’han reduït al 50% quan els pacients han ingerit la pastilla.

L’assaig s’ha fet en 775 persones adultes contagiades de Covid-19, no vacunades i sense símptomes greus, però amb antecedents suficients per a patir el virus de forma greu. La meitat s’ha tractat amb la píndola de Merck, anomenada Molnupiravir, i l’altra meitat amb placebo. L’hospitalització i la mortalitat s’han reduït al 50% quan els pacients han ingerit la pastilla.

És una molt bona noticia

Anthony Fauci, director de l’Institut de Malalties Infeccioses dels Estats Units, ha assegurat que “és una molt bona notícia“, ja que “les dades són impressionants.” Segons els científics, este tractament és òptim per als països on no han arribat les vacunes, ja que és molt més fàcil de transportar. Segons ha explicat la farmacèutica creadora, quan es tenen símptomes de la malaltia cal prendre dos pastilles al dia durant cinc dies.

Comercialitzar la píndola

L’Agència del Medicament dels Estats Units ha d’autoritzar ara la comercialització de la píndola, que Merck està en disposició de distribuir en qüestió de dies. La Casa Blanca ja n’ha comprat 1,7 milions de dosis per 1.034 milions d’euros.

 

EL MÉS LLEGIT

Sabies que menges plàstic diàriament?: Com afecta la salut?

Ja hi ha estudis que confirmen que els microplàstics es troben en la sang humana i que 8 de cada 10 persones estan afectades

Has de viatjar per Europa? T’expliquem on continua sent obligatori el passaport covid

Alguns països ja no exigeixen el passaport covid per a viatjar i entrar al territori

Aquests són els indicadors clau per a mesurar el canvi climàtic en 2021

L'ONU exigeix accelerar l'impuls a les energies renovables, triplicar les inversions privades i públiques en aquest camp i posar fi als subsidis als combustibles fòssils

Els espanyols practiquen sexe 2,5 vegades per setmana

El Top 5 provincial ho ocupen Salamanca, Orense, Àvila, Zamora i Sòria, on se superen les tres relacions setmanals