Les multes que queden vigents després de permetre anar sense màscara pel carrer

Dona amb mascareta y gel
Dona amb mascareta y gel

Si es pot mantenir la distància en exteriors les mascarilles contra la covid-19 van fora i encara que marcant la distància de seguretat tot està bé cal ser cautes, canvien les multes que queden vigents. Després d’haver-se aprovat este dijous en el Consell de Ministres extraordinari, ja en la nova norma en vigor i, com ja ens podem llevar la mascareta a partir d’este 26 de juny deixarà d’estar multat. Per tant, comencen a reduir-se les accions subjectes a ser sancionades per part de les autoritats policials.

Les multes depenen de cada Comunitat autònoma

L’obligatorietat de portar màscara en l’exterior era una de les poques que quedaven en l’àmbit general en tota Espanya, ja que amb la caiguda de l’estat d’alarma són les comunitats les que regulen les restriccions en cada territori. Per tant, les multes també depenen de cada comunitat autònoma i no es pot assenyalar que hi haja multes generals.

Multes per l’ús de les màscares

Atenció perquè no ens podem oblidar de les mascaretes encara que no siguen obligatòries en exteriors. Ens poden multar si no les portem en aquells exteriors en els quals no es mantinguen les distàncies de seguretat amb altres persones no convivents o en interiors d’ús públic, com a botigues o transport públic.

Estos són els llocs i situacions en els quals la màscara sí que continua sent obligatòria.

Multes en l’hostaleria

Els establiments hostalers han de seguir les normes de cada regió, tant en l’horari d’obertura com en el nombre de comensals per taula. També l’oci nocturn ha de seguir les indicacions d’aforament, d’horari i de forma d’atenció. Per exemple, en la majoria de comunitats està prohibit beure en la taula o ballar.

Multes per saltar-se confinaments perimetrals

Encara que els confinaments perimetrals semblen quedar lluny en la memòria, hi ha algunes localitats que han hagut d’implantar esta mesura per a controlar els casos de coronavirus. Saltar-se este confinament tant per a entrar com per a sortir d’elles està subjecte a multa.

Comentaris a Twitter

A Twitter trobem diferents opinions

 

<

>

<

>

 

<

>

 

<

>

 

<

>

 

<

>