La nova possible mesura per accedir als festivals. El certificat Covid

Compartir:

Este dilluns el Consell debatrà en la comissió interdepartamental la implantació del certificat Covid-19 com una mena de passaport per controlar l’accés a establiments, negocis i altres espais fins a arribar a la normalitat postpandèmica. Una de les aplicacions pot ser donar accés als recintes dels festivals de música de la Comunitat Valenciana.

Passaport Covid sí

Passaport covid sí, però pot ser que amb condicionants, només si hi ha consens amb els implicats i per a situacions especials com a esdeveniments multitudinaris o grans festivals. La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, va venir a delimitar el futur escenari de la posada en marxa en la Comunitat Valenciana del passaport covid obert definitivament esta setmana pel president Ximo Puig, per a qui podia ser un «bon instrument per a garantir la seguretat».

Mónica Oltra

Segons les paraules de la vicepresidenta, instal·lar-ho de forma generalitzada en tots els espais d’oci com a restaurants i bars, tal com s’ha arribat a fer mesos enrere en altres països europeus, era «complicat», ja que plantejava qüestions legals. Fins i tot en les autonomies que han apostat decididament per esta mesura, com Galícia, el Tribunal Suprem l’ha reduït a les zones amb pitjor situació epidemiològica i en períodes temporals concrets, no com un requeriment més per a entrar a un local per sempre. D’ací ve que Oltra recordés que encara és «necessari debatre i estudiar-ho» i pot ser que s’haja de reduir a esdeveniments multitudinaris o en els quals no puga haver-hi distància de seguretat.

EL MÉS LLEGIT

Què és centaurus? La nova subvariant del coronavirus que fa saltar les alarmes

Se sospita que la subvariant d'Òmicron puga estar darrere del recent augment de casos de Covid-19

Melyssa Pinto i Tom Brusse confirmen que han tornat amb un bes

Dos anys després de la seua ruptura, Melyssa i Tom han représ la seua relació, "és la dona de la meua vida"

Investigats dos conductors per circular en sentit contrari en una autovia

El primer d'ells va recórrer prop de 35 quilòmetres en sentit contrari per la A-7 i el segon 11 quilòmetres en l'A-35 estant implicat en dos sinistres vials

Les emissions de CO₂ van augmentar a Espanya en 2021

El positiu és que no van sobrepassar els nivells previs a la pandèmia