Ómicron: la variant del coronavirus que preocupa els científics

Compartir:

La nova variant de coronavirus detectada a Sud-àfrica preocupa molt a la comunitat científica. Ómicron (així s’ha batejat a esta variant) s’identifica com a B.1.1.529 i presenta més de 30 mutacions. Encara que altres variants, com la beta, també presentaven moltes mutacions, amb Ómicron és la primera vegada en la qual es veuen tantes juntes.

Segons les primeres evidències científiques, esta variant pot ser la que major risc de reinfecció provoque, segons afirma l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Per esta raó, esta variant es troba sota vigilància, si bé asseguren que encara és aviat per a saber quin és el seu veritable impacte en la població.

Es tracta d’una variant que acumula un gran nombre de mutacions en la proteïna de l’espícula, que és la que utilitza el coronavirus per a entrar en la cèl·lula humana. En esta nova variant s’observen dos mutacions juntes relacionades amb una transmissibilitat més alta i una reducció de la capacitat dels anticossos per a combatre el virus.

Encara que contínua en estudi, el desenvolupament d’esta variant a Sud-àfrica preocupa perquè la seua transmissió està sent molt ràpida. Malgrat això, els científics també asseguren que caldrà veure com es desenvolupa en altres parts del món, amb diferent climatologia.

Unes altres de les mutacions detectades abans d’Ómicron reduïen considerablement l’eficàcia de les vacunes. Amb la variant B.1.1.529 encara cal estudiar com es comporten la combinació de les dos mutacions amb les diferents vacunes ja inoculades.

EL MÉS LLEGIT

Mor la model i influencer Niece Waidhofer als 31 anys

L'estatunidenca comptava amb més de 4 milions de seguidors als quals pretenia ajudar parlant de salut mental

‘SUPERVIVIENTES’: Mariana Rodríguez, octava expulsada definitiva

La veneçolana i la seua amiga Marta Peñate viuen un emotiu comiat, en un programa on no puc estar Ió Aramendi

Sanitat contractarà a 7.357 professionals per a les vacances d’estiu

Durant l'època estival s'incrementa l'atenció en 56 centres sanitaris situats en les zones costaneres de major afluència

Busquen a una jove desapareguda a Elx que necessita medicació

Des del Centre Nacional de Desapareguts s'ha emés una alerta per a localitzar a una jove de 20 anys desapareguda a Elx