Quant dura el període d’incubació de la variant ómicron?

Compartir:

La variant ómicron de la pandèmia de covid-19 ja és majoritària a Espanya. Els contagis s’han disparat convertint a la sisena ona en una de les més àmplies des de l’inici de la malaltia. Però l’augment de positius no s’acompanya amb el col·lapse de les urgències: per què? Per als experts això es deu a la menor perillositat d’ómicron i a un període més curt d’incubació de la nova variant i els seus símptomes.

Encara que les investigacions continuen per a donar més llum al coronavirus i les seues noves variants, els estudis preliminars apunten al fet que ómicron és més transmissible que delta, encara que provoca una malaltia més lleu. Llavors, quant tarden a aparéixer els símptomes de contagi?

 

El període d’incubació es redueix amb ómicron

 

Amb la nova variant el període d’incubació es redueix. Amb el cep original del coronavirus, i segons apuntaven les autoritats sanitàries, els primers signes de contagis tardaven una mitjana d’entre cinc i sis dies a aparéixer. Amb ómicron, aqueix temps es redueix a uns tres dies.

Són les dades revelades per un estudi dut a terme a Noruega després d’un brot d’una festa de Nadal, publicat per la Revista europea sobre vigilància, epidemiologia, prevenció i control de malalties infeccioses i que recull ’20 minutos’. En aquesta investigació van participar 81 persones que van resultar contagiades amb la variant ómicron d’una celebració de 117 persones.

Símptomes d’ómicron són semblants als d’un refredat comú

 

Més lleu i més transmissible, la variant ómicron sol presentar símptomes semblants als d’un refredat comú. Arrere queden la pèrdua del gust i l’olfacte. De fet, només la meitat de les persones que actualment pateixen covid estan experimentant els tres símptomes clàssics enumerats pels metges que són febre, tos i congestió o segregació nasal.

Una altra dada ja constatada és que la variant Ómicron provoca una infecció més suau que la Delta, i per això hi ha menys gent en l’UCI, proporcionalment parlant en relació al número d’infectats, que en les anteriors variants.

EL MÉS LLEGIT

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...

Tanquen 17 parcs naturals de la Comunitat fins dilluns per a prevenir incendis

Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Chera-Sot de Chera, Puebla de San Miguel, Túria, Falçs del Cabriol, Serra de Mariola, Font Roja, Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva i la zona forestal de L’Albufera.

Mor l’actriu Anne Heche

La seua família havia confirmat al migdia hora espanyola que la seua situació era irreversible i fatal

Mor ofegat un home a la platja del Port de Sagunt

El dron ha pogut accedir a ell i llançar-li un jupetí salvavides però en aqueix moment s'ha desmaiat.