Que fer per a sol·licitar el passaport covid o certificat verd digital de forma gratuïta i sense quarantenes?

Compartir:

El passaport Covid o certificat verd digital ha començat a expandir-se de manera gratuïta a Espanya, que no seran obligatoris per a viatjar, però sí que permetran agilitar el nostre pas pels aeroports. La seua entrada esta primera setmana de juliol en vigor coincideix amb l’inici de les vacances per a molts.

Quina és la clau d’este passaport Covid

La clau d’este passaport Covid és el codi QR que podrem portar en el mòbil o en paper, en el qual es guarda la nostra situació personal enfront del coronavirus atenent tres possibles escenaris:

Si ja estàs vacunat o vacunada, com milions de persones fins este moment, es recull quina ha sigut, la data, la dosis i si ja s’està o no completament immunitzats.

Si se sap que la persona és negatiu en coronavirus perquè s’ha realitzat un test en les últimes 48-72 hores o la persona s’ha recuperat de la malaltia recentment amb un comprovant que s’està lliure del virus des de fa més d’onze dies, també es pot fer constar en el passaport Covid.

Descarregar el passaport Covid

Tendim a córrer a última hora, perquè això no passe, és important saber com sol·licitar el passaport Covid o certificat verd digital. A Espanya es fa de manera gratuïta a través del Ministeri de Sanitat o la comunitat autònoma.

Totes les persones podran sol·licitar este passaport Covid, malgrat no estar vacunats, però depenent de quin certificat es vol s’haurà d’actuar d’una forma o una altra.

Qui és l’encarregat d’assignar estos passaports Covid?

El Ministeri de Sanitat és l’encarregat d’assignar estos passaports Covid, no obstant això, només expedeix dos tipus de certificats, el dels vacunats i el dels quals ja van passar la malaltia. Exclou, d’esta manera, a aquells que presenten una prova negativa. Comunitats autònomes com Canàries, Balears, Andalusia, Galícia o Castella i Lleó poden expedir els tres tipus de passaports Covid.

Ja hi ha més de 3 milions de persones a Espanya que s’han descarregat el seu certificat.

<

>

<

>

 

EL MÉS LLEGIT

‘Valencians al món’ visita Rotterdam, la meca de l’arquitectura contemporània holandesa

Hui el programa d’À Punt ens acosta noves històries dels que canviaren de residència i que sempre són interessants destinacions per a visitar en temps de vacances

Omar Sánchez esclata després del vídeo íntim d’Anabel Pantoja i Yulen

"Em fa vergonya i ràbia veure aqueixes imatges", el surfer canari parla alt i clar cansat de les descaradures de la seua encara dona

Tres joves, dos d’ells menors, moren després de fugir d’un control policial

El cotxe en el qual viatjaven es va eixir de la via i va caure per un desnivell de 15 metres

Sanitat confirma cinc nous positius de la pigota del mico en la Comunitat

Actualment hi ha 17 casos confirmats d'esta malaltia a la Comunitat 6 a la província de València, 10 a la d'Alacant i un a Castelló