El Regne Unit manté a Espanya en la llista taronja i dona un respir al turisme

Les limitacions de mobilitat o els requisits necessaris per viatjar es van modificant
Les limitacions de mobilitat o els requisits necessaris per viatjar es van modificant

 

El govern del Regne Unit dóna un respir a Espanya. Els turistes britànics vacunats podran continuar viatjant a Espanya sense necessitat de quarantena al seu retorn, segons avança aquest dimecres el diari britànic ‘The Times’, que assegura que Espanya es mantindrà en la llista taronja del Regne Unit a partir de demà dijous.

 

El Govern britànic té previst actualitzar aquest dijous la seua llista sobre viatges internacionals, en la qual cataloga als països en verd, ambre o roig, en virtut del risc de CovidEspanya està en ambre (risc intermedi), però en les últimes setmanes es va especular sobre la possibilitat que d’avançar a ambre plus o fins i tot a roig pel fort augment dels contagis i la possible propagació de la variant Beta.

 

Aquesta mesura podria suposar un nou colp a la temporada turística en el sud d’Europa, a causa de la cancel·lació de milers de viatges previstos a l’agost. A això se sumaria el retorn de prop d’un milió de turistes britànics que ja es troben a l’estranger.

 

Milers de britànics elegeixen noves destinacions 

Aquesta normativa ha provocat que milers de britànics que en altres estius buscaven el sol espanyol s’hagen decidit enguany per noves destinacions turístiques a Europa i fins i tot per quedar-se en el seu propi país. La llista ‘ambre plus’ va ser creada expressament per a França el mes de juny passat i és una qualificació intermèdia en el termòmetre de risc que utilitza el Regne Unit per a prendre decisions enfront del virus.

 

Actualment Espanya està en taronja; l’únic país que es troba en ‘ambar plus’ és França, que és el pas previ a estar en la llista roja. Si Espanya finalment escala un lloc en el semàfor de risc de Covid del Regne Unit llavors els viatgers procedents del nostre país estiguen o no vacunats haurien de guardar quarantena a la seua arribada a l’illa.

 

D’acord amb les normes actuals que es revisaran el dijous, els viatgers amb doble vacunació poden viatjar al Regne Unit sense passar la quarantena des dels països classificats com a ‘ambre’ segons la seua metodologia de semàfor que avalua el risc de COVID-19. Però els que tornen de països de la llista roja (el nivell de risc més greu) hauran de pagar 1.750 lliures (2.436 dòlars) per a passar 10 dies en un hotel.

 

Test Covid obligatori al Regne Unit

Segons The Times, aquest dijous, el Govern britànic comunicarà que Espanya romandrà en ambre, la qual cosa permetrà als que tenen la pauta completa de vacunació evitar la quarantena en tornar al Regne Unit encara que sí que hauran de fer-la els que no estan immunitzats.

 

A més, tots els passatgers han de sotmetre’s a un test de COVID al segon dia d’entrar al Regne Unit, en tant que els no immunitzats estan obligats a fer-se un test addicional (al huité dia).