Salut Pública alça la quarantena per als regidors de Sagunt en no considerar el saló de plens focus de contagi

Compartir:

 

Després de què l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, donara positiu en coronavirus el passat dissabte, Salut Pública ordenà la quarantena preventiva per a tots els regidors de l’Ajuntament de la capital del Camp de Morvedre (València) i tres treballadors que van acudir al ple ordinari del passat dimecres.

 

En canvi, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública l’ha cancel·lat este diumenge, segons ha informat ‘Levante-EMV’. El motiu és que no es cataloguen com a casos de contagi aquelles persones que hagen tingut un contacte de menys de 15 minuts amb la persona contagiada i a més de metre i mig.

 

«Consideren que el ple, amb les mesures de seguretat que es van adoptar, no ha sigut focus de contagi, pel que hem d’abandonar la quarantena preventiva, fer vida normal i simplement hem de fer una vigilància passiva dels símptomes, ja que, si aparegueren dolors musculars, febre, pressió en el pit o insuficiència respiratòria, s’hauria de tornar a comunicar a Salut Pública», ha explicat el regidor de Sanitat, Javier Timón.

 

D’altra banda, Timón ha assegurat que l’empresa Lokímica ja ha desinfectat totes les dependències d’alcaldia, els despatxos i el saló de plens de l’ajuntament per a evitar contagis.

EL MÉS LLEGIT

Sabies que menges plàstic diàriament?: Com afecta la salut?

Ja hi ha estudis que confirmen que els microplàstics es troben en la sang humana i que 8 de cada 10 persones estan afectades

Has de viatjar per Europa? T’expliquem on continua sent obligatori el passaport covid

Alguns països ja no exigeixen el passaport covid per a viatjar i entrar al territori

Aquests són els indicadors clau per a mesurar el canvi climàtic en 2021

L'ONU exigeix accelerar l'impuls a les energies renovables, triplicar les inversions privades i públiques en aquest camp i posar fi als subsidis als combustibles fòssils

Els espanyols practiquen sexe 2,5 vegades per setmana

El Top 5 provincial ho ocupen Salamanca, Orense, Àvila, Zamora i Sòria, on se superen les tres relacions setmanals