Sanitat avança una setmana la vacunació dels valencians i valencianes entre 40 i 49 anys

Els metges catalans reclamen mecanismes legals que millorin «substancialment» la producció i distribució de vacunes contra la Covid-19.
Els metges catalans reclamen mecanismes legals que millorin «substancialment» la producció i distribució de vacunes contra la Covid-19.

Sanitat s’ha posat este dissabte a enviar missatges notificant als valencians entre 40 i 49 anys la cita per a rebre la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19. El missatge ha sigut rebut amb sorpresa pels pacients, ja que s’ha avançat una setmana debut a la gran influència de vacunes i disposició d’equips. Ximo Puig, president de la Generalitat, avançava fa unes setmanes que la vacunació de la població valenciana entre 40 i 50 anys començaria el 17 de juny.

Tal com va avançar Salut Pública, els valencians que es troben en esta franja d’edat poden rebre una monodosi de Janssen, així com de Pfizer i Moderna. Així, les primeres citacions són per dimecres 9 de juny i l’avançament es deu, segons ha informat la conselleria, a la gran afluència de vacunes i a la disposició dels equips.

El següent grup serà el format per perdones de 30 a 39 anys

El següent grup de vacunació està format per les persones entre 30 i 39 anys, previst per a juliol, però que també es podria avançar si el ritme de recepció de dosis continua.

Una generació clau per arribar a la immunitat a l’agost

La generació entre 40 i 49 anys es considera clau per a arribar al 70% de població vacunada a l’agost. És, de fet, el grup d’edat més nombrós de la Comunitat Valenciana: més de 851.000 persones nascudes entre els anys 1972 i 1980, segons xifres de l’Institut Nacional d’Estadística, que representen vora el 16% de la població al territori. Este mateix divendres, la Comunitat va superar els 2 milions de persones amb almenys una dosi inoculada.

Dos milions de valencians i valencianes ja han sigut vacunats

La Comunitat Valenciana ha superat este divendres la xifra de dos milions de persones vacunades amb almenys una dosi amb la vacuna contra la Covid-19. En total, són ja 2.008.992 persones. Al mateix temps, hi ha 1.048.494 persones amb la pauta completa (dos dosis per Pfizer, Moderna i AstraZeneca i una monodosi amb Janssen). Per províncies, la que més pautes acumula és la de València, amb 534.358, seguida de la d’Alacant, amb 385.417, i la de Castelló, amb 128.719.

Més d’un 50% de la població està protegida contra el coronavirus, bé perquè ha rebut alguna de les dosis de la vacuna o perquè ha superat la malaltia, que arriben a 394.939.