Sanitat diu que no hi ha motius per a tancar els col·legis perquè són «espais segurs i de detecció»

«Els centres són espais molt més segurs gràcies al compliment estricte dels protocols i la ràpida detecció», ha afirmat Isaura Navarro
Sanitat diu que no hi ha motius per a tancar els col·legis perquè són «espais segurs i de detecció» | ACN

La Conselleria de Sanitat afirma que en este moment no hi ha motius per a procedir a un tancament generalitzat de centres educatius, ja que són espais «segurs i útils per a la detecció» del coronavirus. D'esta forma ho ha manifestat la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, que ha mantingut este dijous una reunió telemàtica amb el secretari autonòmic d'Educació i FP, Miguel Soler, el que també han participat tècnics.

Navarro ha assenyalat, en declaracions a Europa Press, que han analitzat les dades i en el context actual «no existixen motius per a tancar els centres escolars». De fet, apunta, quan s'estudien les xifres es constata que quan s'han produït ponts o períodes festius els índexs de contagi pugen, mentres que quan els xiquets són a les aules baixen.

«Els centres són espais molt més segurs gràcies al compliment estricte dels protocols i la ràpida detecció. D'una banda, servixen com a espai de detecció per a trobar l'origen d'un brot i, per un altre, com a espai de control», ha recalcat la secretària autonòmica.

Durant la reunió, també s'han posat sobre la taula algunes iniciatives per a millorar el funcionament dels centres davant de l'avanç de la tercera ona de la pandèmia. Tal com va avançar el secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler, es treballa en una actualització del protocol per a agilitar la cobertura de les baixes laborals que es produïsquen per ser positiu de Covid-19 o haver de guardar quarantena.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Fernando Simón assegura que el territori valencià està en una situació complicada" "Detecten a Espanya el 1r cas de contagi de la variant sud-africana del coronavirus"