Sanitat reforça el departament de Torrevieja amb 121 professionals sanitaris per a començar la primera setmana

Compartir:

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ja ha reforçat amb 121 professionals sanitaris el departament de salut de Torrevieja de cara al començament de la primera setmana d’activitat assistencial ordinària després d’assumir la gestió pública directa, una xifra que s’anirà ampliant al llarg dels pròxims dies.

Els llocs vacants “s’aniran cobrint en funció de les necessitats que es vagen detectant en els diferents serveis“, segons ha explicat la gerent del departament, Mª Pilar Santos.

Per categories

Per categories, s’han incorporat 12 metges d’Atenció Primària, 23 professionals d’especialitats no quirúrgiques (pediatria, psicologia, neurofisiologia, hematologia, traumatologia, anestesiologia, medicina interna, otorrinolaringologia, oncologia, psiquiatria i radiodiagnòstic), 46 infermeres, 17 tècnics de cures auxiliar d’infermeria, 10 auxiliars administratius i 12 zeladors.

1.888 llocs de treball

La direcció general de Recursos Humans ha creat i consignat 1.888 llocs de treball per a conformar la plantilla del departament, dels quals s’han subrogat com a personal laboral a extingir un total de 1.079 treballadors de Ribera Salut, d’acord amb el Decret 164/2021, de 8 d’octubre, del Consell que regula les condicions laborals del personal de Torrevieja després de la reversió. La plantilla actual es completa amb 71 treballadors estatutaris de la Conselleria de Sanitat, que ja treballaven en el departament abans de la seua tornada a la gestió pública, i el reforç d’estos primers dies.

Nou equip directiu

Amb la incorporació al sistema sanitari públic del departament de salut de Torrevieja s’estan produint els primers nomenaments del quadre directiu, que encapçala Mª Pilar Santos Fuster com a gerent.

Nova etapa

En esta nova etapa estarà acompanyada, inicialment, per Julia López Arenas com a directora d’infermeria; Juan Mañogil com a director d’infermeria d’Atenció Primària; Francisco Rodríguez Perelló com a subdirector d’infermeria; i Joaquín Vela Fernández com a director mèdic d’Atenció Primària.

Nova obertura de la bossa extraordinària

La Conselleria de Sanitat va convocar al setembre un procediment extraordinari per a categories deficitàries del departament de Torrevieja, en el qual es van inscriure més de 6.000 persones, amb l’objectiu de cobrir els llocs vacants del departament de salut una vegada s’assumís la gestió directa.

Bossa de treball

La directora general de recursos humans, Carmen López, ha explicat que “hem decidit obrir de nou esta bossa amb l’objectiu de continuar oferint l’oportunitat als i les professionals que vulguen ocupar un lloc de treball en este departament”. En este sentit, ha remarcat que “s’obre així una nova finestra d’oportunitat laboral en el sector públic sanitari a la Vega Baixa”.

Els interessats podran inscriure’s en la pàgina web de la Conselleria: www.san.gva.es.

EL MÉS LLEGIT

És beneficiosa la jornada laboral de quatre dies?

A Espanya, existeix una iniciativa per a realitzar un projecte pilot de reducció de jornada

Sabies que menges plàstic diàriament?: Com afecta la salut?

Ja hi ha estudis que confirmen que els microplàstics es troben en la sang humana i que 8 de cada 10 persones estan afectades

Has de viatjar per Europa? T’expliquem on continua sent obligatori el passaport covid

Alguns països ja no exigeixen el passaport covid per a viatjar i entrar al territori

Aquests són els indicadors clau per a mesurar el canvi climàtic en 2021

L'ONU exigeix accelerar l'impuls a les energies renovables, triplicar les inversions privades i públiques en aquest camp i posar fi als subsidis als combustibles fòssils