Tanca el parc Disneyland de Shanghái per un cas de coronavirus

Tanca el parc Disneyland de Shanghái per un cas de coronavirus
Tanca el parc Disneyland de Shanghái per un cas de coronavirus

El parc d’atraccions Disneyland de la ciutat oriental xinesa de Shanghái ha quedat temporalment confinat davant la detecció d’un contagi de la covid-19 que havia visitat el recinte.

<

>

El Parc temàtic va anunciar en la seua pàgina web que tancaria este dilluns

En un comunicat publicat a última hora d’este diumenge en la seua pàgina web, el parc temàtic va anunciar que tancaria este dilluns i dimarts per a “complir amb els requisits de prevenció i control de la pandèmia” després que un dels visitants donés positiu per coronavirus.

Un positiu va visitar el parc

Segons les autoritats de la veïna província de Zhejiang, un cas detectat en la capital, Hangzhou, havia visitat Disneyland Shanghái el diumenge.

Test PCR per a 46.000 persones

D’esta manera, les autoritats han decretat que tots aquells que es trobaren en el recinte a les 18.00 hora local del diumenge o que feren nit en un dels seus hotels han de fer-se una prova del coronavirus abans de poder marxar-se, i una altra, passades 24 hores.

Si els dos resulten negatives, igualment hauran de dur a terme un seguiment del seu estat de salut durant altres 12 dies.

El diari digital Caixin apunta que cap a les 18.30 hora local (10.30 GMT) d’este diumenge hi havia unes 46.000 persones al parc.

Tancat temporalment

El Govern local, que va tancar temporalment l’estació de metro que dóna servei al recinte, va donar ordres que tots els visitants de Disneyland Shanghái durant els dies 30 i 31 d’octubre se sotmeteren a proves del coronavirus com més aviat millor, i que no eixiren de casa en almenys dos dies.

Rebrots a la Xina

Així mateix, hauran de sotmetre’s a test addicionals el segon, el seté i el catorzé dia després de la primera prova.

Els últims rebrots de la Covid-19 a la Xina presenten una major proporció de casos greus, ja que seria causat per la variant delta -considerada més contagiosa- i almenys un 40% dels contagiats són persones majors de 60 anys.

Segons les últimes dades oficials, el nombre de casos actius en l’àmbit nacional ascendeix ja a 869, dels quals 33 es troben greus.