La valenciana, entre les autonomies que menys PCR i proves ràpides fan a la població

Compartir:

Prova del coronavirus

El Ministeri de Sanitat ha publicat l’informe amb les taxes per comunitats | Pixabay

 

El Ministeri de Sanitat ha publicat un informe que mostra el total de proves PCR i de tests ràpids que s’han fet en Espanya desglossat per comunitats autònomes. Este document també assenyala el número de proves que s’han fet en l’última setmana, entre el 15 i el 21 de maig, i l’increment que ha suposat.

 

En Espanya, s’han fet un total de 2,2 milions de proves i, d’elles, 302.086 en l’última setmana, el que suposa que han augmentat, de mitjana, un 16%, però no han crescut en totes les autonomies per igual. La regió a on més han augmentat les proves PCR ha sigut Aragó (un 23%) i per darrere d’esta es troben la Comunitat Valenciana i Andalusia amb un 20%, per damunt de la mitjana estatal.

 

[predef]valncia-grup-de-facebook-595[/predef]

 

PCR per comunitats autònomes

Proves PCR fetes per comunitats autònomes | València Diari

 

A pesar de què estes xifres deixen al territori valencià en una bona posició, no és, ni de lluny, la regió a on més proves s’han fet. Tenint en compte el número de proves per cada 1.000 habitants (el millor índex per a vore realment quantes proves s’han fet a la població), és la Rioja la comunitat que més PCR ha fet (93,6/1.000 hab.), seguida del País Basc (81,2) i Astúries (80,7). A nivell valencià, s’han fet 187.257 PCR, cosa que es traduïx en 37,5 proves per cada 1.000 habitants, situant-se per davall de la mitjana estatal (47,2), i en el lloc número 12 de 19.

 

Tests ràpids per comunitats autònomes

Tests ràpids per comunitats autònomes | València Diari

 

Quant als tests d’anticossos, coneguts com a tests ràpids, en Espanya, se n’han fet 1,3 milions (28,3 per cada 1.000 habitants). Respecte a estes proves, la regió que més n’ha fet per cada 1.000 habitants és Castella i Lleó (90,7), seguida de Navarra (67,2) i Ceuta (61,1). En el territori valencià, en canvi, s’han fet 91.322 tests ràpids, 18,3 per cada 1.000 habitants, per davall també de la mitjana i en el lloc 17 de 19.

EL MÉS LLEGIT

Assassina a la núvia del seu nebot a Alginet i després se suïcida

La Guàrdia Civil està investigant els fets ocorreguts a primera hora del matí i adverteix que no es tracta d'un cas de violència de gènere al no haver-hi relació sentimental entre els morts.

Seguretat Alimetaria alerta de ‘cossos estranys’ en gelats d’Aldi, Lidl i Mercadona

Seguretat Alimetaria alerta de ‘cossos estranys’ en gelats de Aldi, Lidl i Mercadona Les empreses ja estan retirant els...

La pigota del mico supera la barrera de les 300 persones afectades a la Comunitat

Amb els últims 24 pacients confirmats per Sanitat, la xifra total s'eleva a 316 persones

Més de 2.000 efectius vetllaran per la seguretat del Medusa Festival amb especial atenció a possibles burxades

Pel festival de música electrònica més gran del país, a Cullera, passaran entre demà i el dilluns 300.000 persones