La variant Delta plus ha arribat a Espanya

Compartir:

La variant Delta plus de la Covid-19 ha arribat a Catalunya, així ho ha confirmat el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep María Agrimon, encara que ha apuntat que de moment la seua presència és un poc «anecdòtica». Els casos detectats «es poden comptar amb els dits d’una mà», ha indicat Argimon en una entrevista per al canal d’informació contínua de TV3, però ha demanat a la ciutadania la «màxima prudència» davant l’avanç d’esta variant de la Covid-19.

Més d’un milió de casos acumulats

Des que va començar la pandèmia i fins hui, Catalunya ha superat el milió de positius confirmats de coronavirus, després de registrar-se avui la xifra d’1.000.468 casos acumulats. Del total, 922.197 dels positius han estat confirmats per PCR o test d’antígens, segons ha informat la Conselleria de Salut a través de la seua pàgina web i ha recollit l’agència Ep.

‘Delta Plus’

La nova variant descendent de la Delta, denominada AI.4.2 i, al seu torn, ‘Delta Plus’, que ha aparegut al Regne Unit, amenaça amb ser un deu per cent més contagiosa que la Delta ‘original’, a l’espera de la seua verificació. Es pressuposa que esta variació del virus ja està el nostre país, segons ha reconegut l’epidemiòleg Joan Caylà en declaracions a Redacció Mèdica.

Estes són les conseqüències de l’alçament de pràcticament totes les restriccions el passat 19 de juliol“, lamenta Caylà. “El que ens preocupa és la situació en els aeroports, ja que hi ha molt poc control“, postil·la a continuació.

Hi ha poc de control de PCR

A penes existeix control de PCR i de cap altre tipus de test, la qual cosa apunta a ser un indicatiu que esta nova variant ja està a Espanya”, alerta l’epidemiòleg en declaracions a este mitjà. “Amb el pas del temps ens pot acabar passant el mateix que amb la variant Delta quan va entrar a Espanya a través del turisme“, adverteix.

La tercera dosi de la vacuna és útil contra la Delta Plus

A pesar que la cobertura de vacunació és bastant alta al nostre país, encara queda un grup de persones d’entre 20 i 34 anys que està exposada a esta nova variant del virus. “Hi ha un 27 per cent de persones no vacunades d’esta població, la qual cosa incrementa el risc que es contagien tant amb esta nova versió com amb la que ja tenim ací“, afirma Caylà.

Caylà constreny al fet que es procedesca a la vacunació d’este grup poblacional al més aviat possible per a proveir millor les defenses i la resposta immunitària del nostre país. En este sentit, l’epidemiòleg fa referència a la utilitat de la tercera dosi de la vacuna com a aliada enfront d’esta ‘Delta Plus’. “Els primers resultats i opinions d’experts de Gran Bretanya indiquen que les vacunes són igualment efectives“, conclou Caylà.

EL MÉS LLEGIT

Espanya continuarà mantenint la màscara obligatòria en el transport públic

Darias també ha recordat que, amb l'arribada de l'hivern i la baixada de les temperatures, és important continuar cuidant-se, ja que és època d'increment important de virus respiratoris, grip o bronquiolitis.

77.000 firmes demanen una Comunitat ‘lliure de xiquets caçadors’

La normativa autonòmica permet acompanyar caceres des de qualsevol edat i portar armes des dels 14 anys

Militars sortegen a una prostituta amb motiu de la Puríssima

Alguns efectius van compartir mitjançant un xat privat imatges de la dona i els serveis que oferia, acompanyats de missatges masclistes i vexatoris

La licitació per demolir l’antiga Fe entra in extremis el 2022

L'oposició qüestiona els 'set anys perduts' i Catalá recorda que la primera decisió del Govern de Puig 'va ser paralitzar este projecte'