Has de viatjar per Europa? T’expliquem on continua sent obligatori el passaport covid

Compartir:

Alguns països ja no exigeixen el passaport covid per a viatjar i entrar al territori

S’acosten les vacances d’estiu i moltes persones estan començant a planificar els seus viatges. I en un moment com l’actual, és important que tinguem en compte com ens poden afectar les mesures sanitàries contra la pandèmia del coronavirus.

Espanya ha relaxat les restriccions per la pandèmia de coronavirus. Des de fa setmanes ja no són obligatòries les màscares en interiors, amb l’excepció d’hospitals, farmàcies o transport públic.
Tampoc hi ha restriccions de mobilitat dins d’Espanya, com n’hi va haver en algunes fases més agudes de la pandèmia. Els viatges a l’exterior també estan permesos. A Europa hi ha cada vegada menys requisits i a la Unió Europea són cada vegada més els països que no exigeixen el passaport covid per a viatjar.

El passaport covid a Europa

Per a tindre el passaport covid i poder entrar als països que sí que ho exigeixen fa falta les dos dosis de la vacuna contra la Covid-19 i també tindre inoculada la tercera dosi o dosi de reforç.

Països que no demanen el passaport covid

Grècia, Polònia, Eslovàquia, Bulgària, Luxemburg, Estònia, Romania, Finlàndia, Letònia, Suècia, Noruega, Islàndia, República Txeca, Suïssa, Hongria, Lituània, Dinamarca, Irlanda, Eslovènia, el Regne Unit, Croàcia i Països Baixos.

Quins països continuen exigint el Passaport Covid?

El Parlament Europeu va aprovar al començament d’aquest mes la pròrroga d’un any al passaport covid per a viatjar dins de les davanteres Unió Europea. La mesura respon a una petició de la Comissió Europea, que pretenia evitar que la validesa d’aquest document caducara el mes vinent de juliol, que és quan compliria el seu primer any en vigor.

Essencialment, aquesta decisió limita el certificat covid com l’única restricció que poden imposar els Estats membres a la llibertat de moviment dels ciutadans europeus.

Països que demanen el passaport covid

Alemanya, Àustria (només de països d’alt risc), Bèlgica, Xipre, França, Itàlia, Malta, Portugal, Espanya

Vacunació

El recomanable és tindre la tercera dosi de la vacuna contra el coronavirus, però també hi ha altres alternatives com un resultat negatiu d’una PCR obtingut no més de 72 hores abans del viatge o un test d’antígens negatiu realitzat no més de 24 hores abans del viatge.

També està permés presentar un certificat de recuperació com que ha superat la malaltia.

EL MÉS LLEGIT

Tres anys i cinc mesos de presó per calar foc a la casa de la seua parella

Va espentar a la víctima i va destrossar televisors, telèfons, la cortina i el cristall del bany de l'habitatge

Detinguts dos menors més per les agressions sexuals a Burjassot

La Policia Nacional ha detingut a dos menors més per la seua presumpta implicació en l'agressió sexual ocorreguda a Burjassot

Els contagis de covid es dupliquen i els morts es disparen en la Comunitat Valenciana

Sanitat ha notificat 8.789 nous positius i 18 nous morts per coronavirus

Es deixa oblidat la bossa després de ser sorpresa intentant robar en un comerç de Petrer

Va ser el propietari de l'establiment, situat en el barri de la Frontera, qui va donar avís a la Policia Local que va traslladar a les seues patrulles al lloc