Puig anuncia que el 70% dels valencians tindran la pauta completa en dues setmanes

Puig:
Puig: "El 9 d'octubre el 70% de la població major de 12 anys estarà vacunada"

 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts la previsió que el 70% dels ciutadans de la Comunitat Valenciana tindran la pauta completa en la tercera setmana d’agost, “un avanç substancial del que es preveu inicialment” gràcies a l’arribada de més dosi de Pfizer d’ací a uns dies.

 

“Ens ajudarà a poder avançar en la normalitat millorada, que costarà davant el perill de les noves variants i els moments de dificultat”, ha declarat. El conseller ha avançat que la intenció és començar a vacunar als menors d’edat a partir de la tercera setmana d’agost perquè “tots” puguen començar el curs immunitzats, alguna cosa que abordaran aquesta setmana les conselleries d’Educació i Sanitat en una altra reunió.

 

“El 9 d’octubre la Comunitat Valenciana serà immune”

En qualsevol cas, ha tornat a apuntar al 9 d’Octubre, dia dels valencians, com a objectiu que “la Comunitat siga immune”, recordant que la vacunació ha d’estendre’s a tot el món per a frenar l’aparició de noves variants. “Aquesta pandèmia ens ha donat tantes voltes i tantes situacions adverses que ho vivim amb optimisme i preocupació”, ha constatat.

Sobre la fi de les restriccions com el toc de queda o l’oci nocturn, que continuen vigents fins al 16 d’agost, Puig ha insistit que “encara estem en un moment de màxima alerta i prudència” per la mobilitat associada a les vacances, ja que “en molts municipis s’ha duplicat, triplicat o quadruplicat la capacitat demogràfica”.

 

El passaport Covid, encara no

Respecte a la possible implantació del passaport COVID per a entrar a establiments, Puig ha reiterat que la Generalitat està disposat a estudiar-lo quan es garantisca que tots els valencians han pogut accedir a la vacunació, perquè fins llavors seria “discriminatori”. “No volem generar cap classe de greuge”, ha recalcat.