Concurs de Microrelats amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Compartir:

La Diputació convoca, en col·laboració amb l’Associació de Familiars de Víctimes Rocío López Agredano (AFAVIR), les bases de l’XI Concurs de redacció de microrelats ‘Rocío López Agredano’, destinat als joves de la província amb edats compreses entre 14 i 18 anys, que cursen estudis d’educació secundària, batxillerat o cicles formatius en centres educatius de la província de Castelló. La temàtica versarà sobre una reflexió personal sobre la violència exercida sobre les dones en qualsevol de les seues manifestacions (relacions sentimentals, àmbit domèstic, laboral, social, sexual, cultural, etc.).

En castellà o valencià

L’alumnat podrà presentar el seu relat en castellà o valencià. Únicament s’acceptarà un escrit per cada estudiant. L’extensió de les redaccions amb format de microrelat (prosa, poesia, lletra de cançó, etc.) no podrà superar les 200 paraules, sense incloure el títol, que es presentarà però no compatibilitza. Totes les persones que participen, independentment de la seua edat o sexe, concursaran en una de les dos categories disponibles: Categoria A (3r i 4t ESO) i Categoria B (batxillerat i cicles formatius).

Pensaments, reflexions i idees

La vicepresidenta de la Diputació i titular de l’àrea d’Igualtat, Patrícia Puerta, ha explicat que este concurs permet a la joventut de la província ”aportar pensaments, reflexions, i idees” per a aconseguir l’eliminació del maltractament i qualsevol tipus de violència de gènere i masclista. Sobre este tema, ha convidat a compartir en este relat ”una experiència personal en primera persona o que haja viscut algú pròxim”.

Seran sis els microrelats guanyadors del Concurs

Puerta ha recordat que el termini de presentació es manté obert fins al dia 5 de novembre de 2021 a les 15.00 hores. Seran sis els microrelats guanyadors del Concurs. Els dos primers premis seran obsequiats amb una tauleta, mentre que els quatre relats guanyadors restants rebran auriculars sense fils. Els qui participen en el concurs rebran un diploma nominatiu acreditatiu per la seua participació en este. Des de la institució provincial es convida a assistir a l’alumna o alumne que haja obtingut un dels premis per a la seua lectura. Podrà vindre acompanyada/o pels seus familiars com el seu professorat i alumnat, segons les restriccions sanitàries vigents en aqueixa data.

AFAVIR

Ateses les bases, es constituirà un Jurat Qualificador, integrat per dos representants de la Corporació Provincial i dos representants de l’Associació AFAVIR.

EL MÉS LLEGIT

Crònica d’un aplec

David Casanova, Portaveu Units pel Poble-Compromís i Coordinador Decidim Comarques del Nord parla de la importància 'd'empoderar-nos com a societat amb la lluita pels drets del poble valencià'

Froilán en la batuda d’un ‘after’ on hi havia menors i cocaïna rosa

L'estiu passat, el fill de la infanta Elena es va veure involucrat en un tiroteig a Marbella; i al desembre, en una baralla amb navalles en el centre de Madrid

Judici contra un home acusat de pedofília i pornografia infantil

Hui comença el judici contra un home acusat de contactar en xarxes socials amb una menor de 14 anys per dir-li que volia ser el seu nóvio i sol·licitar-li fotos despullada i en actitud sexual

Un equip de rescat valencià ajudarà a la recerca de víctimes del terratrémol de Turquia i Síria

Com a conseqüència del terratrémol i posteriors rèpliques, es registren més de 2.900 morts i més de 13.500 ferits
CatalanSpanish