Detingut un home després de robar un cotxe amb un bebé dins


Rebre les notícies de València Diari

La Policia Local de Malgrat de Mar i la de Santa Sussana, a Barcelona, han detingut a un home acusat de robar un cotxe amb un bebé dins de cinc mesos. Els fets van ocórrer a Blanes, a Girona.

El robatori es va produir este dissabte

El bebé es troba sa i ha estat retornat al seu pare. El robatori del vehicle es va produir este dissabte, al voltant de les 15.40 hores de la tarda. Després de rebre l’avís, la Policia Local de la zona va enviar una alerta de la incidència.

Les càmeres de seguretat ajudaren a trobar al vehicle robat

En l’alerta, la policia va detallar el número de la matrícula del cotxe que havia estat sostret per a aconseguir localitzar-lo. Poc temps després, la Policia Local de Malgrat va captar mitjançant les seues càmeres de seguretat al vehicle robat.

A 7 quilòmetres

El vehicle es trobava a uns set quilòmetres de Blanes. Els agents, després de veure el vehicle, es van dirigir cap al cotxe i van detenir al conductor. Es tracta d’un home amb diversos antecedents per robatori que presentava símptomes de trobar-se sota els efectes de l’alcohol o les drogues.

En una distracció del pare el lladre actuà

El lladre va aprofitar la distracció del pare, que va baixar del cotxe per a buscar a la mare del bebé. En aquell moment va entrar en el vehicle i va fugir de la zona. Els agents sospiten que no era conscient que portava a un bebé dins del cotxe.

La Policia Local de Blanes ha acompanyat al pare del bebé fins a Malgrat de Mar, on ha recuperat al seu fill sa i estalvi després que fos robat al costat del vehicle on anava.

8 consells per a evitar que et roben el cotxe

1. Assegura’t que estiga ben tancat

És fonamental que en baixar del vehicle comprovem si les portes han quedat correctament bloquejades, també aquells que utilitzen comandament a distància, ja que així evitarem els robatoris d’aquells lladres que usen inhibidors de freqüència.

2. No deixes objectes a la vista

El que volem és passar desapercebuts per als lladres, així que deixar una bossa, unes fundes d’ulleres, el suport del navegador mòbil o qualsevol objecte de valor en el seient del cotxe és el primer pas perquè es fixen en el teu vehicle. El millor és no deixar res a l’interior, però si no hi ha més remei és preferible guardar-ho en el maleter abans d’arribar a l’aparcament per a evitar que puguen estar vigilant-te. Tampoc deixes les claus de casa o el comandament del garatge al costat de documentació privada on aparega la teua adreça perquè en este cas no sols tafanejaran el teu cotxe sinó que també en el teu domicili.

3. Intenta no estacionar en llocs poc transitats

Com més aïllat i poc urbanitzat estiga el lloc on aparques, millors condicions tindran els lladres per a robar amb tranquil·litat. El més aconsellable és que a l’hora d’estacionar el teu vehicle decidesques fer-ho en llocs que estiguen transitats perquè en cas de robatori algú el puga veure i obstaculitzar l’atac. Si assistirem a algun esdeveniment de gran afluència, és recomanable estacionar el cotxe el més a prop possible de les garites de vigilància o de càmeres de seguretat.

4. És recomanable que estacions en línia

Qualsevol maniobra estranya que faça el delinqüent en un cotxe aparcat en línia serà molt més visible per part de les patrulles policials, ja que disposen d’un major angle de visió i existeix més dificultat per a amagar-se entre els cotxes.

5. Sempre és preferible aparcar en garatges

Esta sempre serà la millor opció, ja que el vehicle estarà menys exposat a mirades i, a més, el garatge representa una barrera física al robatori. No obstant això, en moltes ocasions és difícil disposar de garatge, així que en estos casos el millor és anar canviant el vehicle de lloc amb freqüència, evitant que semble abandonat.

6. Mantingues una certa privacitat en les xarxes socials

Internet és una eina molt útil en multitud d’aspectes, no obstant això, amb l’auge de les xarxes socials, la línia de la privacitat cada vegada queda més difuminada. Cal ser acurat amb la informació que compartim perquè uns altres no la utilitzen en la nostra contra.

7. Bloqueja les portes i finestres en circular

8. Instal·lar sistemes antirobatori

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies