Diego Gómez: Vulguem o no, Alzira és una ciutat estratègica

 

València Diari (VD)Com és Alzira?


Rebre les notícies de València Diari

Diego Gómez (DG)– Alzira és la sexta ciutat en població de la província de València. Des de la seua capitalitat de la comarca de la Ribera del Xúquer vol projectar la importància del seu passat a un present més viu i a un futur més esperançador.

VD- Com és la seua principal motivació per a ser alcalde?

DG- Sempre he estat motivat per l’educació, la salut i el benestar social de la ciutadania. Com a servidor públic em preocupa la felicitat de les persones.

VD- Què li agradaria que els seus veïns veieren en vosté com a alcalde?

DG- No voldria que em pogueren recordar com l’alcalde de la Covid-19. Voldria que sempre puguen veure en mi l’atenció i el somriure, que quan em troben pel carrer em saluden amb un bon dia!.

VD- Quina filosofia transmet al seu equip de govern per a afrontar dia a dia el servei als ciutadans?

DG- Cal un treball en equip basat en la coordinació, la comunicació i els projectes interdepartamentals. Hem d’estar al carrer al costat del poble.

<>
VD- Quins projectes o millores ha emprés l’ajuntament en esta legislatura?

DG- La Covid-19 és ha ajornat la majoria de projectes que teníem previstos per a la segona legislatura amb el pacte de la Vila. Ara en el que resta del 2021 i en el 2022, ens quedem per rematar alguns: finalitzar l’edifici nou de la Policia Local, canviar el sostre del pavelló d’esports Fontana Mogort, realitzar la II fase del canal interceptor contra inundacions, desmuntar la Gasolinera de l’Avgd. Luis Suñer, finalitzar la Via Verda de la Barraca, veure de començar les obres del programa Edificant, arrodonir les connexions de l’Anell Verd, etc.

VD- Les falles finalment se celebraran en el pont del 9 d’octubre?

DG- Sí. Ha estat una decisió complicada i difícil de consensuar. En el camí s’han quedat la majoria de falles. Al final plantaran sols sis falles de les 35 que tenim a la ciutat. Esperem que la gent siga solidària, respectuosa i complisca amb les normes de seguretat. Volem que la gent estiga al carrer i que participe per recuperar el batec de la ciutat.

<

L’Ajuntament d’Alzira i la JLF proposaren anit a les 9 comissions falleres que decidiren celebrar la festa en 2021 ajornar la celebració de les Falles al pont del Nou d’Octubre. Les comissions tenen esta setmana per a decidir si accepten esta proposta. https://t.co/OBxGCuVzYv

— Alzira Ràdio (@alziraradio) August 17, 2021

>

VD- Està immers l’ajuntament en algun projecte actual en marxa o de cara al futur, que vol destacar?

DG- Hi ha dos projectes que caldria iniciar i que tindran continuïtat en un futur. En l’àmbit patrimonial i turístic: la recuperació de la Casa Reial on va morir el Rei Jaume I. A escala urbanística: la possibilitat d’urbanitzar la zona del Torretxo Baix a partir del concurs europeu Europan16 d’arquitectura biosostenible.

VD- Què té Alzira per a fer un lloc per a viure?

DG- No és per vendre la meua ciutat, però com a ciutat mitjana del País, tenim totes les possibilitats per ser un lloc acceptable per viure. Estem prop de València, prop de la mar, tenim un patrimoni natural imponent (la Murta i la Casella), tenim història i cultura i tenim una gent comunicativa, alegre i combativa.

<>

VD- Què ofereix als joves, als xiquets i als majors?

DG- Som una Ciutat Educadora i una Ciutat Amiga de la Infància. Ens falta finalitzar el Casal Jove i implementar polítiques de participació dels infants i dels joves en la vida i gestió de la ciutat.
La situació sanitària i el confinament ha causat danys emocionals i de relació en la nostra joventut. Hem de recuperar la seua implicació en els projectes i activitats dirigits a ells. Cal recordar que no són ciutadans del futur, ho són del present.

VD- Compta Alzira amb associacions?

DG- Alzira és una ciutat molt participativa i amb molta vitalitat associativa en l’àmbit esportiu, festiu, cultural, en igualtat, en ajudes socials i inclusives, etc.
La pandèmia ha paralitzat a moltes d’elles, però a poc a poc les seues activitats i la seua gent comença a participar de ple en les seues activitats.

VD- Quines i quan són les festes més destacades del municipi?

DG- A més de les Falles i la Setmana Santa, que són Patrimonis Immaterials de la Humanitat. Les festes patronals són en juliol a Sant Bernat i en setembre a la Mare de Déu del Lluch. Però també hem de destacar les activitats d’art al Carrer, les festes de Moros i Cristians de la Vila i com no Nadal i les fogueres de Sant Antoni. Tenim molta tradició i cultura festiva a la nostra ciutat.

VD- Quin creu que és el punt fort d’Alzira?

DG- Vulguem o no, Alzira és una ciutat estratègica. Ja ho era històricament com a clau del Regne i ho pot ser econòmicament (tenim una potent indústria agroalimentària) i socialment per la capacitat d’innovació i modernització. I també a escala de polítiques inclusives, d’acolliment i d’atenció a la població més vulnerable.

<>
VD- I la seua principal carència?

DG- Tal vegada, el no creure en el seu potencial i en les seues possibilitats.

VD- Com és el caràcter dels veïns de la seua ciutat?

DG- El veïnat d’Alzira és molt divers, però hi ha un sentiment molt fort de pertinença i de sentir-se poble. Els veïns i veïnes són participatius i reivindicatius. Com a alcalde sempre m’he sentit abrigat pels alzirenys i alzirenyes encara que hi ha discrepàncies polítiques, senten que sempre he volgut i vull ser l’alcalde tots i totes.

Diego Gómez més a prop

VD- Com li agradaria que fora en un futur Alzira?

DG- Una ciutat amb cor. Una ciutat clau pel nostre País i per la nostra comarca. Una ciutat referencial per a viure, per les seues persones i pels seus indrets.

<>
VD- És vosté dels que veu el got mig ple o mig buit?

DG- Sempre cal posar aigua per a beure. Sempre cal diàriament treballar pel que el got no es buide i mai s’acabe d’omplir.

VD- Quina definició faria de vosté mateix?

DG- Sóc un mestre que somriu a la vida i que vol el millor per a la gent.

VD- Al marge del treball, que se li dóna bé?

DG- Escriure contes i estar amb els xiquets i les xiquetes menuts.

VD- El seu principal hobby?

DG- M’encanta anar en bici i gaudir de la penya ciclista Amunt d’Alzira.

VD- On se’n va per a desconnectar?

DG- A caminar a la Murta.

<>
VD- Què és el que més valora d’una persona?

DG- La seua capacitat de perdonar, de consensuar i d’empatitzar.

VD- Es penedeix d’alguna cosa en la vida?

DG- Tal vegada si, però el temps ja ho dirà.

VD- Admira a algú?

DG- Políticament sempre he sentit admiració per la figura d’Allende. Però l’admiració més real és amb les persones amb les quals sempre he pogut compartir projectes: Carme Miquel, Empar Granell, Josep Vicent Garcia, Llorenç Giménez, Vicent Esteve…

VD- Explique’m un record de la seua infància.

DG- La palissa que em va pegar món pare un diumenge a migdia, quan tornava a casa amb la roba de mudar tota plena de fang després de caure jugant a una sèquia. I el suport del meu germà major a l’hora de nadar mar cap a dins en la platja de la Malvarosa.

Alcalde d'Alzira, DIego Gómez

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies