Hi intervenen més de 20.000 dosis d’anabolitzants en la desarticulació d’una organització criminal

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic d’anabolitzants. S’han detingut a València onze homes d’origen espanyol, d’entre 33 i 59 anys, des d’on distribuïen les substàncies dopants a botigues de nutrició i centres esportius de la Comunitat Valenciana, així com d’altres províncies d’Espanya.


Rebre les notícies de València Diari

Els agents van realitzar quatre inspeccions, entre les quals hi havia el “magatzem” on ocultaven i preparen aquestes substàncies, intervenint-se més de 20.000 dosis d’anabolitzants. Comptaven amb una sofisticada infraestructura que els permetia importar els medicaments il·legals des de Portugal.

La investigació va començar el mes de febrer per part del Grup de Consum, Medi Ambient i Dopatge de la Brigada de Policia Judicial de València, quan es va produir la primera detenció en l’instant que es faria una important transacció de medicaments il·legals, aconseguint els agents la intervenció de mil dosis d’anabolitzants.

Després d’això, les indagacions es van centrar a descobrir els principals responsables del grup organitzat, així com en la detecció del magatzem on ocultarien les substàncies dopants.

Regentaven establiments comercials que utilitzaven com a tapadora

Arran de les primeres indagacions, els agents van descobrir un complex entramat que regentava diversos establiments comercials a la ciutat, entre ells una clínica dental i diverses botigues de nutrició esportiva, cosa que els permetia realitzar les comandes i posteriors lliuraments d’aquests medicaments als consumidors.

Després de nombroses tasques de recerca, es va aconseguir detectar el “magatzem” on ocultaven els medicaments una vegada eren importats de Portugal i Bulgària. Aquest estava ubicat en un traster comercial, llogat a nom d’una tercera persona aliena a l’organització.

Posteriorment, s’encarregaven de la distribució a diverses botigues de nutrició esportiva i entrenadors de centres esportius de la Comunitat Valenciana, així com de la resta de la geografia espanyola, a través d’enviaments comercials.

Avançada la investigació, es va aconseguir entre els mesos de maig i juny, la detenció de cinc persones, els principals involucrats en l’engranatge delictiu, i es van dur a terme quatre inspeccions, en què es van intervenir 600 capses de medicaments il·legals que contenien més de 20.000 dosis.

A més, van confiscar nombrosos embalatges per a la preparació dels enviaments, llistats de productes anabolitzants i diversos terminals telefònics i gairebé 5.000 euros en efectiu .

Finalment, l’operació va culminar el mes de setembre passat amb sis noves detencions, els presumptes responsables de fer arribar els anabolitzants als consumidors finals, persones relacionades amb el món de l’aptitud i el culturisme, que al seu torn comercialitzaven i promocionaven aquestes substàncies a persones del seu entorn.

Aquesta operació, duta a terme pel Grup de Consum, Medi Ambient i Dopatge de la Brigada Provincial de Policia Judicial de València, ha suposat la desarticulació d’un important punt de subministrament de substàncies anabolitzants a la Comunitat Valenciana.

Els onze detinguts, sis amb antecedents, van passar a disposició judicial com a presumptes responsables dels delictes de pertinença a organització criminal i contra la salut pública.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies