Ajudes de fins a 25.000 euros per a associacions de comerç i hostaleria d’Alacant

Compartir:

Les ajudes impulsades s'incrementen enguany un 30% i van dirigides a la promoció i dinamització del comerç i l'hostaleria a la ciutat

Les entitats i associacions del Comerç i l’Hostaleria d’Alacant poden sol·licitar les ajudes impulsades per l’Ajuntament per a promoure campanyes, projectes i iniciatives que afavorisquen la seua reactivació, promoció i dinamització. El pla compta amb un pressupost de 230.000 euros, i després de publicar-se les bases de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província d’Alacant, es poden sol·licitar del 23 d’abril i fins al 12 de maig, en la seu electrònica municipal.

La regidora de Comerç i Hostaleria, Lidia López, ha posat en valor aquestes importants línies d’ajudes que s’impulsen per a secundar un de principals motors econòmics i d’ocupació d’Alacant destacant que enguany compten “amb un increment de 70.000 euros, i pretenen redefinir el model tradicional per a posicionar als comerços i restaurants en la transformació digital i tecnològica”.

A més, el pla també té com a objectiu ajudar a adequar les seues estratègies de màrqueting, activar la seua visibilitat i impulsar la seua competitivitat, així com la seua projecció exterior, i es podran concedir subvencions de fins al 100%, amb un límit de 25.000 € per sol·licitant.

L’edil de Comerç va incidir en què “és fonamental la implicació de les administracions públiques, paia ajudar a la total recuperació del sector, i per això des de l’Ajuntament es posa en marxa aquestes subvencions amb accions com a campanyes i projectes tecnològics, que se sumaran a la línia de bons Comerç que pròximament activarem”.

A aquest pla d’ajudes es podran presentar les associacions domiciliades a Alacant que agrupen majoritàriament establiments destinats a les activitats de comerç al detall i d’hostaleria, així com les associacions de venedors en mercats ambulants municipals. La línia d’ajudes estableix que se subvencionarà accions realitzades des de l’1 de gener fins al 27 de novembre de 2022.

Els projectes respondran a l’objectiu principal de millorar la competitivitat dels establiments del comerç i l’hostaleria d’Alacant amb iniciatives desenvolupades per les seues associacions representatives que els posen en valor, dinamitzen les àrees comercials, afavorisquen la vitalitat de la mateixa ciutat i servisquen per a compensar els efectes adversos de la crisi sanitària.

El termini de presentació de sol·licituds és de 20 dies naturals, del 23 d’abril i fins al 12 de maig, després de ser publicades en el BOP d’Alacant. Els interessats a sol·licitar les presents ajudes ho faran a través de la seu electrònica de l’Ajuntament d’Alacant, accedint amb certificat digital de representant de persona jurídica. 

Característiques dels projectes

Cada associació podrà presentar un màxim de dos projectes que respondran a l’objectiu principal de millora de la competitivitat dels establiments d’Alacant a través de la seua difusió, posada en valor i atracció, amb un programa d’actuació que garantisca la seua execució en el període per al qual es concedeix la subvenció. Un mateix projecte pot ser compartit per diverses associacions i cadascuna justificarà la seua part realitzada.

Entre els objectes de la subvenció i accions a dur a terme destaquen:

-Actuacions vinculades amb la transformació digital dels autònoms i pimes, comerç electrònic, posicionament, incloent-hi les accions de sensibilització, diagnòstic, assessorament als establiments pimes en la seua transformació digital.
-Relacionades amb el màrqueting digital, la presència en línia, RRSS.
-Accions que utilitzen o promoguen les noves tecnologies en la gestió i /o la difusió.
-Accions de comunicació, informació, publicitat, dinamització, creativitat i imatge.
-Serveis i subministraments directes per al desenvolupament de les activitats que formen part del projecte.
-Accions dirigides a la implantació de bones pràctiques mediambientals, incloent-hi les accions de sensibilització, diagnòstic i assessorament.

EL MÉS LLEGIT

És beneficiosa la jornada laboral de quatre dies?

A Espanya, existeix una iniciativa per a realitzar un projecte pilot de reducció de jornada

Sabies que menges plàstic diàriament?: Com afecta la salut?

Ja hi ha estudis que confirmen que els microplàstics es troben en la sang humana i que 8 de cada 10 persones estan afectades

Has de viatjar per Europa? T’expliquem on continua sent obligatori el passaport covid

Alguns països ja no exigeixen el passaport covid per a viatjar i entrar al territori

Aquests són els indicadors clau per a mesurar el canvi climàtic en 2021

L'ONU exigeix accelerar l'impuls a les energies renovables, triplicar les inversions privades i públiques en aquest camp i posar fi als subsidis als combustibles fòssils