Renda 2021-2022: Torna l’atenció presencial a l’Agència Tributària Valenciana

Després de dos anys de pandèmia en els quals l'atenció personalitzada va ser únicament telefònica, els 2,4 milions de persones obligades a declarar podran tornar a rebre assistència presencial

L’Agència Tributària Valenciana (ATV) recupera l’atenció presencial, gratuïta i personalitzada per a ajudar a la ciutadania en l’elaboració de la Declaració de la Renda de 2021, després de dos anys d’atenció únicament telefònica a conseqüència de la pandèmia.


Rebre les notícies de València Diari

Així, la ATV calcula que un total de 2,4 milions de valencianes i valencians estan obligats a presentar la Declaració de la Renda 2021 i la Generalitat i, amb l’objectiu de facilitar el compliment de les obligacions tributàries, ha habilitat un complet servei d’atenció personalitzada que torna a incloure tant l’assessorament presencial com telefònic, que ha estat l’única modalitat habilitada en aquests dos últims anys.

A partir del 6 d’abril s’inicia el termini perquè totes les persones obligades a declarar puguen presentar la seua Declaració de la Renda 2021 a través d’Internet, a través del servei RentaWeb, mentre que a partir del 5 de maig s’inicia el servei d’atenció personalitzada telefònica i l’1 de juny arrancarà, finalment, la tramitació de manera presencial, per a això la Generalitat reforçarà de nou els seus serveis amb la instal·lació d’oficines mòbils i temporals en més d’una vintena de municipis de tota la Comunitat, oferint de manera gratuïta la possibilitat d’ajudar als valencians i valencianes a l’elaboració de la seua renda.

Servei presencial ‘Més prop del teu’

El servei d’atenció presencial, denominat ‘Més prop de la teva’, oferirà assessorament i la possibilitat de realitzar la declaració des de la seu de l’ATV a València (Carrer Gregorio Gea, 14) i des de les seues delegacions a Alacant (Carrer Churruca, 15) i a Castelló de la Plana (Plaza Tetuan, 38), al que sumaran més d’una vintena d’oficines de la renda que instal·larà la Generalitat al llarg de tota la Comunitat Valenciana.

Així, la directora de la ATV, Sonia Díaz, ha confirmat que l’objectiu és “complementar el servei que realitza l’AEAT en les seues delegacions en la Comunitat, ampliant el nombre de punts presencials als quals la ciutadania pot acudir presencialment perquè l’ajudem a fer la seua Renda”.

Aquest servei que estarà en funcionament igual que l’estatal a partir de l’1 de juny estarà localitzat en localitats que “bé per la seua ubicació geogràfica, per la seva distància a les delegacions estatals o per concentrar un volum molt important de població requerisquen un reforç que ens comprometem a oferir des de la Generalitat”, tal com assenyala Sonia Díaz.

A partir del dia 26 de maig, s’obrirà el servei de cita prèvia que serà imprescindible per a poder rebre atenció personalitzada i que permetrà a la ciutadania valenciana sol·licitar el lloc, el dia i l’hora més convenient en el seu cas per a l’atenció presencial, que serà a partir de l’1 de juny.

La cita prèvia podrà concertar-se a través de la web de l’Agència Tributària aquesta-tal consultar aquí, de l’app ‘Agència Tributària’, a través del telèfon automàtic 24 hores 915357326 o 901121224 o a través del telèfon d’atenció personal de cita prèvia 915530071 o 901223344, que estarà disponible de dilluns a divendres de 9 a 19 hores.

“El nostre compromís és atendre a totes les persones que requerisquen la nostra col·laboració o ajuda per a garantir el millor servei a la ciutadania i per a això posarem tots els recursos necessaris per a mantindre la qualitat del servei, alhora que preservem la seguretat”, ha apuntat la directora de la ATV, Sonia Díaz, qui s’ha mostrat “molt satisfeta de poder tornar a la normalitat després de dos anys que han estat molt difícils”

Servei telefònic ‘El cridem’

Per a la campanya de la Renda 2021, la Generalitat també prestarà el servei telefònic “Le Cridem”, -en col·laboració amb la AEAT- que assessora en la realització de les declaracions de la renda i respon dubtes en relació a terminis, deduccions, tipus impositius o qualsevol altra qüestió relacionada per telèfon.

A partir del dia 3 de maig, la ciutadania podrà sol·licitar cita prèvia per a aquest servei que entrarà en funcionament el dia 5. “Perquè puguem contactar-los a través del servei ‘El cridem” és fonamental que hagen confirmat també la seua cita prèvia i una correcta identificació”. “La persona o persones titulars hauran d’identificar-se en la trucada i per a això hauran de tindre a mà el mòbil que es va comunicar en registrar la Cl@ve PIN o, per contra, obtindre abans els números de referència per Internet”

“L’objectiu és evitar que el servei es col·lapse o que es concentre en els primers dies” ha apuntat la responsable de l’ATV, qui ha recordat que fins al 30 de juny les persones contribuents tenen de termini per a presentar les seues declaracions.

Díaz també ha subratllat que perquè agents especialitzats puguen realitzar el tràmit de renda és necessari que els titulars tinguen amb si el seu número de referència, la casella 505 de la seua Renda 2020 i tota la documentació a aportar per a les seues corresponents deduccions en cas que existisquen.

Per a la campanya de 2020, i dins del pla “El Cridem”, els i les professionals de la ATV van atendre un total de 19.653 persones a través del servei telefònics amb una mitjana de 14 persones ateses de mitjana per lloc. A més, van tramitar 15.698 declaracions de la Renda, amb una estimació d’11 declaracions per posat al dia de mitjana.

També, a través del correu electrònic proporcionat per la ATV (oacrenta_atv@gva.es) es van resoldre un total de 366 consultes principalment sobre com declarar ajudes de l’ERTO, arrendaments i obres de rehabilitació.

Reforç de personal

Des de l’ATV es tornaran a reforçar també l’equip tècnic destinat a prestar ajuda en la presentació de la renda a la ciutadania. En aquesta ocasió, es contractarà un total de 75 professionals interins, un 60% més que en la campanya de 2020, i que, acompanyats de funcionaris de carrera de l’ATV, atendran les cites programades tant en la modalitat presencial com telefònica per a ajudar les persones contribuents a realitzar les seues declaracions de la renda i resoldran dubtes en relació a terminis, deduccions, tipus impositius o qualsevol altra qüestió relacionada.
“Posarem tots els recursos necessaris per a mantindre la qualitat i la prestació del servei que donem als ciutadans alhora que preservem la seua seguretat”, ha apuntat la directora de l’Agència Tributària, Sonia Díaz, qui a més ha insistit que l’ATV oferirà de nou l’atenció presencial al llarg de tot el territori de la Comunitat Valenciana “comptant sempre amb les mesures de prevenció adequades”.

“Per a uns certs col·lectius, com la gent de major edat o persones amb discapacitat, continua sent necessària i imprescindible l’atenció en persona i la consulta de dubtes cara a cara i conscients d’això hem tornat a obrir les portes a la ciutadania”, ha indicat la directora de l’ATV, Sonia Díaz.

Col·laboració amb municipis

A més de l’atenció de les cites concertades, l’ATV també posarà a disposició dels municipis diversos canals de comunicació per a resoldre els dubtes que puguen sorgir i qüestions particulars. De fet, està habilitada l’adreça de correu electrònic oacrenta_atv@gva.es per a qualsevol dubte vinculat a l’aplicació de deduccions autonòmiques i qüestions particulars en les declaracions.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies