Educació treballa en una nova ordre per a regular la modificació de la jornada escolar

Obri un procés de consulta, entre el 21 de desembre i el 7 de gener del 2025, perquè la comunitat educativa realitze aportacions

VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)

La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació està treballant en una nova norma que regule la modificació de la jornada escolar en els centres públics i privats concertats de segon cicle d’Educació Infantil i Educació Primària de la Comunitat Valenciana després de les peticions realitzades per famílies, centres i sindicats.

Per a l’elaboració d’esta nova ordre s’ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) una consulta pública perquè els ciutadans aporten les seues demandes. Podran realitzar-se aportacions des del 21 de desembre fins al 7 de gener del 2025.

El director general d’Ordenació Educativa, Ignacio Martínez, ha explicat que l’elaboració d’una nova norma que regule la sol·licitud de modificació de la jornada escolar en l’exercici de l’autonomia organitzativa dels centres educatius “és necessària i oportuna per a aconseguir el consens que requerix la distribució de la jornada escolar”.

“Des que l’Ordre 9/2022, de 25 de febrer està en vigor s’han originat moltes manifestacions des de tots els sectors de la comunitat educativa perquè es modifiquen diversos aspectes de la mateixa que eren qüestionables”, ha explicat.

“Per este motiu es considere necessari no només introduir modificacions, sinó realitzar una nova ordenació que aclarisca certs aspectes i que definisca millor el procediment a seguir per a la sol·licitud de la modificació de la jornada escolar en els centres educatius”, justifica.

I afig: “L’Administració no pot mantenir-se al marge d’estes peticions quan s’observa que efectivament l’ordre conté carències que requerixen d’una solució i aspectes que poden millorar-se de forma considerable. Així doncs, l’Administració pretén adquirir el compromís de garantir que la normativa siga més ajustada a la realitat i a les necessitats de la comunitat educativa”.

Un dels objectius de la nova regulació serà racionalitzar els terminis establits en el procediment que, per l’experiència anterior en l’aplicació de la norma, han resultat “de difícil execució”. Així mateix, es pretén aclarir les fases del procediment i els documents requerits per a l’autorització de la modificació.

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

Un altre dels objectius és definir i regular de forma més detallada els requisits i condicions perquè les activitats extraescolars realitzades fora del període lectiu es duguen a terme amb totes les garanties per a atendre els interessos, necessitats i característiques de l’alumnat i les seues famílies.

D’altra banda, Educació ha detectat en la pràctica “la gran dificultat de realitzar una nova proposta de modificació de la modalitat de jornada una vegada triada”. Així, es pretén que la nova norma regule la possibilitat de canvi.

ÚLTIMES NOTÍCIES