El CCCC exhibeix sis obres de caràcter social del XIII Festival 10 Sentits

VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)

El Centre del Carme Cultura Contemporània, seu del Consorci de Museus, obri els seus espais als projectes comunitaris i col·laboratius “més destacats” de la programació del XIII Festival 10 Sentits que enguany porta per lema ‘PorLaCultura’. La trobada de les arts vives es desenvoluparà amb diferents sessions fins al pròxim 18 de maig.

Des del seu “esperit crític i de reflexió” sobre la societat actual, el Festival 10 Sentits aposta en cada edició per visibilitzar qüestions que “preocupen a la comunitat” i destacar el poder de l’art com a “catalitzador de l’acció social”, destaca el Consorci en un comunicat.

Diumenge que ve 12 de maig, el Claustre Gòtic del CCCC rebrà el laboratori d’imaginació de l’artista cubà José Ramón Hernández. Un exercici de “sanació col·lectiva”, d'”escolta i espiritualitat”. Treballada amb el col·lectiu migrant, ‘Travessia a cap part’ presentarà la instal·lació d’un altar que active la memòria col·lectiva per a honrar als ancestres, a les germanes i germans, a les mortes i morts que han quedat en les travessies, assassinades per les polítiques migratòries i les fronteres.

El dimarts 14 de maig se celebrarà la trobada ‘La inclusió no és una opció’ amb una xarra col·loqui i la presentació de l’artista Costa Badía, qui centra el seu treball en la validació de l’error, el desafiament als estereotips de bellesa i de comportament. Presentarà la performance ‘En crip time’ (Temps Tolit), una reflexió de l’espai-temps “fora de l’acostumat”.

Seguidament, la xarra-col·loqui ‘La inclusió no és una opció’, analitzarà el “canvi de paradigma” en la visió de la discapacitat com a inclusió i no mera integració, la qual cosa suposa la “total adaptació” de les estructures “rígides” que sostenen els espais educatius i culturals perquè qualsevol persona puga exercir els seus drets fonamentals d’accés, participació, comprensió i gaudi.

La xarrada estarà a càrrec de l’artista performativa Costa Badía; la coordinadora de l’equip de Mediació del CCCC i responsable de la línia d’investigació sobre accessibilitat cognitiva, Patricia Chamorro; la validadora i mestra Socràtica María José Baca; la professora i investigadora en el Departament de Psicologia Evolutiva, Educativa, Social i Metodologia de la Universitat Jaume I (UJI) Irene García Molina, i l’artista i gestora especialista en projectes col·lectius Elena Medina Gil.

Mitjançant aquesta proposta, el Festival 10 Sentits es vincula al dia internacional dels Museus (18 de maig), enguany sota el lema ‘Museus per l’educació i la investigació’.

Finalment, el 17 de maig arribarà la Companyia Atacaka que, amb ‘La Dansa della Realtà’, presenta la seua contínua recerca inspirada en l’univers d’Alejandro Jodorowski. Amb aquest filosofia de “caràcter social”, la Sala Refetor va acollir el passat 5 de maig una mostra del projecte comunitari de l’artista valencià Jaume Ibáñez.

El director i professor de teatre va treballar durant més de vuit setmanes amb alumnes i alumnes i terapeutes de l’associació ASINDOWN. Amb les veus del Cor Infantil de l’ONCE com a acompanyament musical, l’exercici d’interpretació lliure va prendre l’aula com a espai d’inspiració i reflexió.

En la mateixa jornada, el Claustre Renaixentista va rebre el Concert de Plantas, Ateec Vol.1 del músic David Orrico i el Col·lectiu Nerval. Una instal·lació interactiva, concert i experiència escènica amb finalitats reflexives per a humans i plantes en recerca d’una “reconexión possible”.

ÚLTIMES NOTÍCIES