MADRID, 23 (EUROPA PRESS)
El gabinet de guerra ha aprovat aquest dijous donar ordre a l’equip negociador per a seguir treballant de cara a un possible acord amb el Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs) per a l’alliberament dels segrestats durant els atacs executats el 7 d’octubre, que inclouria un alto el foc a la Franja de Gaza.
L’oficina del primer ministre, Benjamin Netanyahu, ha assenyalat que el gabinet de guerra ha decidit durant una va reunir continuar amb aquests esforços, mentre que fonts citades pel diari ‘Haaretz’ han desvetlat que s’hauria donat més marge de maniobra a la delegació per a aquests contactes.
Així, aquestes fonts han especificat que els integrants del gabinet de guerra han abordat propostes per part de l’equip negociador de cara a reiniciar les negociacions indirectes amb Hamás, que demana un alto el foc i la retirada de tropes de Gaza com a requisit per a un acord, extrem rebutjat frontalment pel Govern.
La decisió ha sigut presa poc després que les autoritats d’Egipte amenaçaren amb retirar-se com a mediador en les converses, després que la cadena de televisió nord-americana CNN publicara que la Intel·ligència egípcia havia canviat lleument els termes del pacte sense coneixement de la resta de mediadors.
“Els continus intents de sembrar dubtes i insultar els esforços i funcions de mediació d’Egipte, amb acusacions que contradiuen la realitat, només conduiran a complicar encara més la situació a Gaza i en tota la regió, i poden pressionar a la part egípcia a prendre la decisió de retirar-se completament de la medicació que està duent a terme en el conflicte”, va dir el cap del Servei d’Informació Estatal, Diaa Rashwan.
Els contactes romanen estancats des de fa setmanes, després que Israel llançara una ofensiva contra la ciutat de Rafah, en la frontera entre la Franja de Gaza i Egipte, amb prou faenes un dia després que Hamás anunciara que acceptava una proposta d’acord presentada per Egipte i Qatar, considerada insuficient per les autoritats israelianes.
Les operacions militars israelianes van permetre a l’Exèrcit ahcerse el 7 de maig amb el control del costat palestí del pas fronterer, suspenent l’entrada d’ajuda humanitària a través del mateix, la qual cosa ha deslligat les alarmes internacionals davant de l’afonament de la crisi en l’enclavament. A més, unes 900.000 persones han fugit des de llavors de la ciutat, segons l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats Palestins a Orient Pròxim (UNRWA).