Compra d’electrodomèstics en línia: les grans plataformes són, de mitjana, un 17% més cares


Rebre les notícies de València Diari

Aquesta tendència és especialment significativa en les marques AEG, Beko, Candy, Electrolux, Hisense, Teka, Whirlpool i Zanussi, on les diferències de preu poden superar el 30%.
OCU recomana comprovar que la web és segura, que el preu inclou el transport fins a la mateixa porta (i la retirada de l’antic) i usar el seu Assessor de Preus, que valora si el preu trobat està entre els més barats.
La proliferació de comerços de venda en línia en els últims anys ha impulsat una espectacular competència de preus, tant interessant com difícil d’aprofitar per a la mateixa amplitud del mercat. Amb la finalitat d’aclarir el panorama, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha comparat els preus de 28 marques de grans i petits electrodomèstics en 35 comerços d’internet.

Els prop de 74.000 preus d’electrodomèstics recollits al llarg de l’any passat, revelen que, en contra del que podria pensar-se, les grans plataformes en línia, com Amazon, Carrefour online, El corte inglés, Mediamarkt o Worten són, de mitjana, un 17% més cares que els d’altres cadenes menys conegudes. És més, prioritzar aquestes últimes no té per què suposar un menyscapte en el servei al consumidor, apunta OCU, que també ha valorat la qualitat de les webs a partir de la satisfacció dels seus usuaris i l’anàlisi de les condicions comercials.

L’estudi d’OCU, publicat en la revista Compra Mestra de febrer, també adverteix que les diferències de preu poden fins i tot superar el 30% en grans electrodomèstics de les marques AEG, Beko, Candy, Electrolux, Hisense, Teka, Whirlpool i Zanussi. Mentre que, en altres marques, com Cecotec, Panasonic o Samsung rares vegades aconsegueixen el 15%.

En qualsevol cas, abans d’adquirir un electrodomèstic, OCU recomana:

1.- Verificar que és una pàgina segura, amb identitat verificada: l’adreça web ha d’estar escrita amb https:// i acompanyada d’un cadenat.
2.- Comprovar que el preu inclou el transport fins a la mateixa porta del domicili, així com la recollida del model antic.
3.- Comparar preus en almenys tres comerços diferents, assegurant-se de què es tracta sempre del mateix model.
4.- I introduir el preu més baix en l’Assessor de Preus, una eina gratuïta que permet conéixer si de veritat està entre els més barats.

 

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies