Jesús Monzó: Des de 2015 hem canviat moltes coses, però especialment el model de poble

Jesús Monzó, Alcalde de Catarroja | Jesús Monzó


Rebre les notícies de València Diari

València Diari (VD)- Com és Catarroja?

Jesús Monzó (JM)– Catarroja és una ciutat de quasi 30.000 habitants, situada a la comarca de l’Horta, una ciutat amable per a viure, que vol mantenir la seua essència de poble d’horta, de marjal. Estem molt orgullosos dels nostres orígens, del nostre tresor natural; el Port de Catarroja. Una ciutat que afronta el futur amb optimisme sense oblidar-se del seu passat.

Catarroja

VD- Quina és la seua principal motivació per a ser alcalde?

JM- Em considere catarrogí i duc el nom del meu poble amb molt d’orgull, sempre he estat vinculat a moviments socials i he volgut el millor per al meu poble i la seua gent. Assumir l’alcaldia de Catarroja m’ha permés canviar moltes coses, millorar carrers i places, convertir Catarroja en un referent cultural, impulsar les tradicions, les polítiques de justícia social.

VD- Què li agradaria que els seus veïns veieren en vosté com a alcalde?

JM- Una persona senzilla, un veí més del poble, accessible, tolerant. Crec que en política i en la vida en general cap persona està per damunt d’altra. En els moments que ocupes determinats càrrecs, com ara el d’alcalde, es veu la qualitat humana, crec que açò és el meu important. Gestionar bé pot ser fàcil si tens un bon equip. Evidentment sempre hi ha errades i cal saber demanar disculpes.

VD- Quina filosofia transmet al seu equip de govern per a afrontar dia a dia el servei als ciutadans?

JM- La del treball constant, el respecte a la diversitat d’opinions i el diàleg. A més a més, considere que és fonamental saber escoltar i tenir empatia per poder resoldre problemes i fer la vida més agradable a la gent.

VD- Quins projectes o millores ha emprés l’ajuntament en esta legislatura?

JM- Des de 2015 hem canviat moltes coses, però especialment el model de poble. A hores d’ara tenim enllestits projectes i actuacions de millora a diversos carrers i places; un pla de mobilitat ambiciós per a tots els barris, la reforma de la casa de la cultura, habilitar nous espais per a la joventut i la gent gran, impulsar el pla especial del Port de Catarroja. Els pròxims mesos acabaran les obres d’ampliació i reforma del centre integrat de salut, el centre més gran d’estes característiques del País Valencià. Vull destacar que tenim, a més, concedit un nou institut de secundària, millores a diversos centres públics d’infantil i primària, la construcció d’una residència per a persones amb discapacitat, entre d’altres infraestructures. Molts projectes que afrontem amb ganes i molta il·lusió.

<

>

<

>

VD- Està immers l’ajuntament en algun projecte actual en marxa o de cara al futur, que vol destacar?

JM- Crec que tot el que es fa és important. La gestió del dia a dia ens aboca a intentar solucionar els xicotets i els grans problemes. La ciutadania valora també que estiguem pendents dels xicotets detalls.

VD- Per què Catarroja és una ciutat per a viure?

JM- Perquè és una ciutat que tenim de tot, dinàmica, amb serveis. Tot i no ser capital de comarca, actuem com a tal, i crec que això ens fa atractius. La proximitat a la ciutat de València i mantenir l’essència de poble crec que també són valors a tenir en compte, afegits.

VD- Què ofereix als joves, als xiquets i als majors?

JM- En els darrers anys estem realitzant programacions amb activitats per a totes les edats. Hem de seguir impulsant polítiques participatives i que allà on fallem puguem anar millorant. Crec que l’oferta formativa, educativa I d’activitats és bona. Ens cal millorar en infraestructures per als més joves I també crear un centre que done cobertura a l’oci per a les persones grans, al marge de l’actual CEAM de Catarroja.

 

<

>

<

>

VD- Compta Catarroja amb associacions?

JM- Efectivament. El moviment associatiu de Catarroja és molt important, els darrers anys han augmentat considerablement el nombre d’associacions i crec que això és una gran notícia. Estes dades ens demostren que tenim un poble viu i dinàmic. A hores d’ara tenim associacions culturals, festeres, religioses, juvenils, d’empresaris, comercials, clubs esportius, etc.

VD- Parlem de les seues activitats lúdiques i esportives?

JM- A Catarroja programem moltíssimes activitats dirigides a totes les edats. Cal tenir en compte que es programen des de les regidories d’infància, joventut, majors, cultura, esports. A més, cal tenir en compte que l’escola d’adults de Catarroja disposa d’una associació que programa tallers i activitats i que existeixen moltíssims clubs al poble que realitzen la seua oferta a diferents instal·lacions; pavelló, estadi de futbol, poliesportiu…

VD- Quines i quan són les festes més destacades del municipi?

JM- A Catarroja tenim un calendari festiu intens al llarg de tot l’any, amb activitats tradicionals, música, sopars, Moros i Cristians, concurs d’allipebre, festa de la sega, etc. Les festes majors són en honor a Sant Miquel, però tenim festes de barri arrelades, amb molta història; les festes de Sant Pere del barri de Les Barraques, les festes de Sant Antoni del barri del Raval, les festes del Crist amb el Cant de la Carxofa o les festes del barri del Pilar, són un exemple. Cal matisar que la festa de Moros i Cristians, que se celebren durant el mes de setembre, han sigut declarades festa d’interés local.

VD- Quin creu que és el punt fort de Catarroja?

JM- És un poble acollidor i amb molts serveis que manté la seua essència de poble amb la connotació positiva de la paraula.

VD- I la seua principal carència?

JM- La proximitat a la ciutat de València crec que moltes vegades ens perjudica per poder consolidar un teixit comercial més potent. Caldria millorar la connexió amb la resta de pobles de la comarca, tot i que s’ha millorat els darrers mesos amb la connexió amb el Metro de Paiporta.

VD- Com és el caràcter dels veïns de la seua ciutat?

JM- Els catarrogins i les catarrogines som un poble acollidor i divers. Crec que en moltíssimes ocasions hem pogut constatar també la vessant solidària.

 

Jesús Monzó més a prop

VD- Com li agradaria que fora en un futur Catarroja?

JM- Un poble referent a la comarca per diverses iniciatives com la de ciutat educadora, un referent cultural, un poble de serveis. Crec que és important guanyar en mobilitat, que Catarroja siga cada vegada més amable amb els vianants, poder disfrutar dels seus carrers, del nucli històric, de les seues places. Una ciutat sostenible que mire a l’Albufera i al Parc Natural.

Albufera Catarroja

VD- És vosté dels que veu el got mig ple o mig buit?

JM- Depén del moment. Entenc que hi ha situacions que són difícils de gestionar, però en general intente agafar forces i veure les coses en positiu.

VD- Quina definició faria de vosté mateix?

JM- Una persona constant, humil, molt autocrítica amb la gestió, però crec que són dialogant i conciliador. Crec que en la vida és important saber assumir les carències i aprendre dels errors.

Alcalde Catarroja, Jesús Monzó

VD- Al marge del treball, que se li dóna bé?

JM- Soc docent, per tant, m’agrada exercir la docència, llegir, aprendre coses noves. Crec que un docent mai deixa d’adquirir coneixements, fins i tot del seu propi alumnat.

VD- El seu principal hobby?

JM- M’agrada el futbol, la muntanya, passejar, el cinema, la música. Crec que una de les coses que més gaudisc és estar amb la família. Eixos moments de desconnexió són fonamentals, especialment quan acumulem situacions d’estrés.

VD- On se’n va per a desconnectar?

JM- Ens agrada viatjar, passejar per pobles menuts, la natura. Em dóna moltíssima pau interior.

VD- Què és el que més valora d’una persona?

JM- La seua paraula i l’honradesa. No entenc com hi ha persones que gaudeixen de fer el mal per fer el mal. Cal ser feliç, sense amargar la vida als altres

VD- Es penedeix d’alguna cosa en la vida?

JM- Sempre hi ha coses que canviaries, o millor dit que les faries d’altra manera. Crec que dels errors també s’aprén.

VD- Admira a algú?

JM- Admire a tota aquella gent que lluita cada dia per aconseguir el seu objectiu, per superar-se, per ser feliç. Crec que a la nostra societat hi ha moltíssima gent que tira endavant amb un somriure, que et fa la vida faci’l, que es marca reptes. Tenim molts herois i heroïnes anònimes que caldria valorar. Des d’ací el meu reconeixement.

VD- Explique’m un record de la seua infància

JM- Jo encara sóc de la generació que he pogut jugar al carrer, que he botat a les fogueres el dia de Sant Antoni, que hem fet soparets d’estiu al carrer, . Trobe a faltar la vida de carrer, eixir a la fresca, anar a pel pa amb la bosseta de tela. La societat avaná però crec que els cotxes ens han furtat l’espai que abans era dels xiquets i de les xiquetes, del veïnat. Crec que hem de fer una reflexió, tornar a guanyar espais del nostre poble per a la gent perquè sols així aconseguirem fer ciutats més amables, més saludables, més sostenibles.

https://www.catarroja.es/

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies