José Manuel Prieto: Reformarem tots els centres educatius públics

Compartir:

València Diari (VD)- Com és Gandia?

José Manuel Prieto (JMP)– Si em pregunta físicament, li he de dir que accessible, confortable, amb un disseny amable pensat per a les persones. I això prové del seu caràcter. És una ciutat forta, ambiciosa, sempre en millora permanent i amb un incansable propòsit de capitalitat i lideratge.

VD- Com és la seua principal motivació per a ser alcalde?

JMP- Gestionar la ciutat on visc, la ciutat que estime, on està la meua família i on m’he criat. I estar a prop dels problemes dels meus veïns, que són els meus. La millor motivació és el desig de seguir fent ciutat, entre tots, i ambicionant un projecte col·lectiu que cada ciutadà senta que és seu.

VD- Què li agradaria que els seus veïns veieren en vosté com a alcalde?

JMP- Proximitat. I capacitat de solucionar, o d’orientar en la solució, els problemes que han compartit amb mi. I molt de treball consensuat, amb capacitat de posar-lo a l’alçada de les expectatives i dels reptes.

VD- Quina filosofia transmet al seu equip de govern per a afrontar dia a dia el servei als ciutadans?

JMP- Treballar sense hores i amb passió per la ciutat. I fer-ho amb honestedat. Explicar les coses sobretot si no tenen una solució al nostre abast, i tractar d’apropar la gestió de les grans coses als xicotets desafiaments de cada dia. Això, i la humilitat en el tracte personal.

Ajuntament Gandia

VD- Quins projectes o millores ha emprés l’ajuntament en esta legislatura?

JMP- Al costat de l’excel·lència en la qualitat urbana, en el manteniment, ens preparem per a executar més de 90 milions d’euros, amb un eix: ser capital del benestar i de la salut. Salut en Sanxo Llop, amb un clúster sociosanitari d’empreses del sector que s’implantaran; en l’Espai Sanitari de Roís de Corella; i amb el Districte digital, que servirà perquè ací innoven des de la salut empreses de tot el món. Reformarem tots els centres educatius públics, i ja hem començat a construir un Palau de Justícia. A això hem de sumar les candidatures als Fons Europeus de recuperació després de la pandèmia.

VD- Està immers l’ajuntament en algun projecte actual en marxa o de cara al futur, que vol destacar?

JMP- Els he destacat tots abans. L’objectiu és alçar-nos i recuperar-nos els primers, i més forts, amb un projecte de ciutat construït entre tots.

<

>
VD- Què té Gandia per a fer un lloc per a viure?

JMP- Bona ubicació i bon clima, un territori envejable, un urbanisme pensat per poder arribar a peu a totes parts, la millor platja del Mediterrani i una qualitat de vida que treballem cada dia i ambicionem pensant també en el futur, amb oportunitats perquè cadascú puga desenvolupar el seu projecte de vida.

VD- Compta Gandia amb associacions?

JMP- Gandia té un teixit associatiu molt viu, inquiet i sempre disposat a ajudar en la millora de la seua ciutat.

VD- Quines i quan són les festes més destacades del municipi?

JMP- Destacaria la Fira i Festes, en honor al Patró, sant Francesc de Borja, i que sempre comença amb el nostre personatge més singular, el Tio de la Porra, que trau als xiquets i no tan xiquets de les escoles i llocs de treball. I també la Setmana Santa i les Falles.

<

>

<

>

<

>

VD- Quin creu que és el punt fort de Gandia?

JMP- La seua capacitat de resistència i de recuperació. La seua capacitat de generar oportunitats fins i tot en el moment més difícil, i d’emprendre, sempre.

VD- I la seua principal carència?

JMP- La de totes les ciutats dela seua grandària. No és carència, sinó repte on hem de millorar encara: saber retenir tot el talent, que ha de marxar fora en algunes ocasions.

VD- Com és el caràcter dels veïns de la seua ciutat?

JMP- Tenaç, ambiciós i un punt orgullós. Gandia s’ha construït amb l’empenta i el tarannà dels seus ciutadans.

José Manuel Prieto més a prop

VD- Com li agradaria que fora en un futur Gandia?

JMP- Una ciutat encara més ambiciosa, preparada per als reptes, igualment tenaç, sempre somiadora i disposada a renàixer davant qualsevol adversitat.

VD- És vosté dels que veu el got mig ple o mig buit?

JMP- Sempre mig ple. La vida és tan curta que necessita sempre esperança.

VD- Quina definició faria de vosté mateix?

JMP- Tenaç, per no dir ‘cabota’, perseverant i acostumat a treballar moltes hores. No m’agrada definir-me, però a grans trets, puc ser previsible en les definicions.

VD- Al marge del treball, que se li dóna bé?

JMP- El que més m’agrada és escriure. Però el meu temps lliure, que és escàs, el dedique a la jardineria, la cuina o la música.

VD- El seu principal hobby?

JMP- La lectura, i l’escriptura.

VD- On se’n va per a desconnectar?

JMP- A la mar valenciana i alacantina, a algun lloc de muntanya on poder fer senderisme.

VD- Què és el que més valora d’una persona?

JMP- L’honestedat.

VD- Es penedeix d’alguna cosa en la vida?

JMP- De no haver viscut algun dia pensant que sempre cal viure.

VD- Admira a algú?

JMP- No sóc molt mitòman. Admire les dones de ma casa, que la governaren en absència dels homes, que havien mort.

VD- Explique’m un record de la seua infància

JMP- Els estius a Marxuquera, a la casa de la família, amb tots reunits. Les vesprades llargues, les tempestes, els caminals per on rodàvem amb la bicicleta, els genolls plens de fang, els bancals i marges, les basses. En eixe imaginari està la vida.

https://www.gandia.es/aytg/web_php/index.php?lang=10

EL MÉS LLEGIT

Processen per violència masclista David Leo, l’Estudiant de ‘El cazador’, i guanyador de ‘Pasapalabra’

Encara que l'enregistrament està acabat, fonts de la televisió pública asseguren que RTVE sospesa no emetre els programes ja gravats

Coneix ací com registrar-se per demanar els descomptes de fins al 90% en viatges per a joves

Els descomptes s'apliquen a bitllets senzills i d'anada i tornada per viatjar entre el 15 de juny i el 15 de setembre de 2023 per Espanya i Europa

El suïcidi és la quarta causa de morts entre joves de 15 a 19 anys a Espanya

Psicòlegs reunits este a València adverteixen que s'han multiplicat gairebé per 20 les consultes en els darrers 12 anys

Al Pacino, de 83 anys, anuncia que serà pare per quarta vegada amb la seua parella de 29

L'actor estatunidenc Al Pacino es convertirà en pare per quarta vegada als 83 anys al costat de la seua parella Noor Alfallah, de 29....