Alberto Férnandez i Fátima Gálvez aconsegueixen la primera medalla d’or espanyola a Tokio

Alberto Férnandez i Fátima Gálvez aconsegueixen la primera medalla d'or espanyola a Tokio
Alberto Férnandez i Fátima Gálvez aconsegueixen la primera medalla d'or espanyola a Tokio

Ja la tenen en les mans, la miren, l’observen, l’acaricien, la mosseguen, i es que els tiradors Fátima Gálvez i Alberto Fernández han aconseguit la primera medalla d’or de la delegació espanyola en els Jocs Olímpics de Tokio 2020 en imposar-se en la final de la prova de fossa olímpica en equips mixtos a l’equip de San Marino.

Eren la tercera cita olímpica per a Gálvez, que va ser quarta a Rio 2016, i la quarta per a ell, sense possibilitat de mostrar en una final d’un escenari olímpic els seus bons resultats en campionats mundials (campió en 2010 i 2018).

En la final, la cordovesa i el madrileny s’han imposat, per la mínima, als de San Marino Alessandra Perilli i Gian Marco Berti (41-40). La jugadora rival ha fet història per al xicotet país europeu que, en tres dies, ha sumat les dues primeres medalles olímpiques de la seua història.

Amb un somriure dibuixat en la seua boca, Fátima Gálvez assegura que les olimpíades els devien vàries medalles.

Després de quatre dies sense medalles, l’equip de tiradors espanyols va sumar la quarta d’Espanya a Tòkio, que se suma a les medalles de plata d’Adriana Cerezo en taekwondoMaialen Chourraut en piragüisme eslalon i al bronze de David Valero amb bicicleta de muntanya.

 

<

>

 

<

>  

Suma una quinta medalla el tenista Pablo Carreño que aconsegueix medalla de bronze per a Espanya.

<

>

<

>