Empat 1-1 entre Espanya i Polònia

Rebre les notícies de València Diari

Es va començar el partit en molta il·lusió i esperança per als espanyols. Álvaro Morata, com va confirmar Luís Enrique en Deportes Cuatro, va tornar a ser la referència d’atac al costat de Dani Olmo, però esta vegada Ferrán Torres va deixar la seua plaça en banda al golejador Gerard Moreno.

La selecció espanyola encara no ha aconseguit guanyar cap partit

La selecció espanyola encara no coneix la victòria en l’Eurocopa després de dos partits. L’empat contra Polònia (1-1) deixa Espanya en tercer lloc del grup E amb dos punts en dos jornades. Dimecres contra Eslovàquia ja no hi ha marge d’error: només val guanyar per a assegurar la presència en els huitens de final.

Com ja va avançar en roda de premsa, Luis Enrique ha mantingut Morata en l’onze, però ha donat entrada al groguet Gerard Moreno, màxim golejador espanyol de la temporada. Polònia ha eixit al partit conscient que la derrota els deixava fora del torneig i ha intimidat Espanya amb dos ocasions. A poc a poc l’equip de Luis Enrique ha aconseguit dominar el joc i ha començat a arribar amb perill a la porteria defesa per Szczesny.

I arribà el primer i únic gol per a Espanya

Una jugada entre Gerard i Morata ha premiat el bon joc d’Espanya i ha propiciat el primer gol del partit en el minut 25. El català ha fet una centrada des de la banda dreta que el madrileny ha aprofitat per a inaugurar el marcador. L’àrbitre l’ha anul·lat per fora de joc, però a instàncies del VAR li ha acabat donant validesa. Poc abans del descans Robert Lewandowski ha avisat per primera vegada, però entre Unai Simón i el pal han evitat la igualada.

En la represa el bota d’or europeu, amb 41 gols esta temporada en el Bayern de Munic, no ha tornat a perdonar i ha empatat el duel en el minut 53, amb una rematada de cap precisa. Espanya ha tingut l’opció de reconduir la situació a penes cinc minuts després. L’àrbitre, a instàncies del VAR, ha xiulat un penal a favor de l’equip de Luis Enrique, però Gerard Moreno s’ha topat amb el pal. Esta és la quarta pena màxima seguida que erra la selecció.

Espanya va lluitar fins al final

Espanya ho ha seguit intentant fins al final, amb més cor que cap, però la falta d’encert de cara a porteria l’ha tornat a penalitzar. Ni amb Morata i Gerard junts, ni amb cap dels dos ha sigut capaç de marcar. L’empat complica el futur de la selecció en l’Eurocopa, però una victòria contra Eslovàquia dimecres serà suficient per a passar a huitens de final.