Els EUA revela que els primers indicis sobre la gravetat d’Ómicron són encoratjadors


Rebre les notícies de València Diari

L’actualitat del coronavirus ve marcada pel missatge d’optimisme llançat pel president del Govern Pedro Sánchez de cara a una sisena ona que continua augmentant els contagis i el temor per la variant ómicron, els primers indicis de la qual apunten al fet que pot menys greu dels previst encara que la seua capacitat de contagi siga major. El 13 de desembre serà una data clau per a una nova fita en la vacunació: la immunització dels xiquets d’entre 5 i 11 anys. Sarah Gilbert, una de les creadores de la vacuna d’Oxford/AstraZeneca contra la covid, sobre la variant ómicron, té clar que “esta no serà l’última vegada que un virus amenaça les nostres vides i els nostres manteniments de vida”.

Canàries registra 254 positius en les últimes 24 hores i una persona morta

La Conselleria de Sanitat del Govern de Canàries notifica este dilluns de manera provisional 254 nous casos de coronavirus COVID-19 amb el que el total de casos acumulats a Canàries és de 105.734, amb 5.152 actius, dels quals 39 estan ingressats en UCI i 212 romanen hospitalitzats.

A més, en les últimes hores s’ha notificat la defunció d’una persona a Fuerteventura, pendent de validar per Salut Pública. La Incidència Acumulada als 7 dies a Canàries se situa en 117,10 casos per cada 100.000 habitants i als 14 dies en els 217,05 casos per 100.000 habitants.

El certificat Covid augmenta un 74% el ritme d’administració de primeres dosis a la Comunitat Valenciana

L’obligatorietat del certificat Covid en la Comunitat Valenciana, que va entrar en vigor la mitjanit del divendres 3 al dissabte 4 i es va anunciar el 25 de novembre, ha incrementat un 74% l’administració de primeres dosis a la Comunitat Valenciana en l’última setmana de novembre respecte a la primera setmana del mateix mes. El creixement és més acusat a la província de Castelló, que gairebé ha triplicat la xifra en un mes, ha informat la Generalitat.

El certificat s’exigeix des del cap de setmana per a entrar a locals d’oci i restauració amb aforaments de més de 50 persones; espais dedicats a activitats recreatives i d’atzar amb menjar; esdeveniments i celebracions de més de 500 persones on no sempre es puga emportar posada la màscara i en les visites a hospitals (quan es permeten) i a residències de serveis socials.

Confirmen quatre casos nous de la variant ómicron a Balears

La Conselleria de Salut i Consum del Govern ha comunicat este dilluns que s’han confirmat quatre casos nous de COVID-19 de la variant ómicron a Balears. D’esta manera, ja són sis els casos registrats d’esta variant a les Illes. Segons ha detallat la Conselleria de Salut, estos casos venien directament de Sud-àfrica o d’un brot familiar amb origen fora de Balears.

Nova York imposa la vacunació contra la COVID-19 obligatòria a empleats del sector privat

L’alcalde de la ciutat de Nova York, Bill de Blasio, ha anunciat este dilluns que tots els empleats del sector privat hauran de vacunar-se contra la COVID-19 de manera obligatòria a partir del 27 de desembre.

Segons l’alcalde, la mesura és un “atac preventiu” per a detenir el “major creixement” de casos de COVID-19 a mesura que arriba el fred, la gent es reuneix per a les festes nadalenques i hi ha més informació sobre la variant ómicron del SARS-CoV-2.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies