El Consell evita posicionar-se sobre les assegurances en els ‘bous al carrer’ i apel·la a l’‘autonomia municipal’

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Aitana Mas, ha evitat aquest divendres en la roda de premsa després del Ple del Consell, que s’ha celebrat a Castell de Cabres, posicionar-se sobre la problemàtica dels ‘bous al carrer’ i les pòlisses d’assegurances, així com sobre la possible creació d’una mútua entre les diputacions provincials, com proposaven alguns alcaldes aquesta mateixa setmana.


Rebre les notícies de València Diari

Sempre hem apel·lat a l’autonomia municipal i tornem a apel·lar a aqueixa autonomia” ha manifestat Mas en ser preguntada per si la Generalitat podria cobrir part de les assegurances dels festejos taurins com plantegen algunes entitats locals, federacions o penyes taurines.

De la mateixa manera, la vicepresidenta sobre la proposta d’alguns ajuntaments de crear una mútua entre diputacions per a costejar les assegurances, ha assenyalat que “si els Ajuntaments plantegen qüestions en Diputacions, hauran de negociar-les entre ells, el Consell no es pot pronunciar en una negociació que ha de veure en altres dues institucions“.

En aquest sentit, el socialista i conseller d’Hisenda, Arcadi España, que també ha comparegut en la roda de premsa, ha al·ludit posicionar-se en el tema d’aquests festejos taurins i ha remés a les paraules de la portaveu del Consell.

El PP advoca per reforçar la seguretat

D’altra banda, el president del Partit Popular en la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, en ser preguntat per l’augment de les morts en els ‘bous al carrer’ i les friccions en el si del Botànic sobre les mesures a aplicar, ha manifestat que “és fonamental que no s’utilitze la demagògia ni les desgràcies per a intentar fer política i desenvolupar prejudicis”. “No són capaços de tindre un criteri unitari en un assumpte tan nostre i tradicional” ha criticat.

En aquest sentit Mazón ha posat com a exemple les defuncions en la costa valencianes i ha indicat que “en la Comunitat Valenciana aquest estiu han mort 16 persones a les nostres platges i a ningú amb dos dits de front se li ha ocorregut dir que cal tancar les platges”. És per això, que el líder dels populars ha advocat per “reforçar la seguretat, oferir una bona informació i fer una prevenció“, un dels punts on creu que les administracions poden “fer un gran pas”, per a reduir la sinistralitat en els festejos.

De la mateixa manera, s’ha compromés com a president de la Diputació d’Alacant a reforçar la seguretat d’aquests esdeveniments i a fer-ho en col·laboració del propi sector i els ajuntaments de la província. “Aquest és un sector tradicional que té el nostre respecte perquè la prohibició no és el camí” ha indicat.

Mazón també ha oferit la Diputació per a fer “un reforç de seguretat” amb l’objectiu que “siga molt més fàcil que les companyies d’assegurances puguen abordar amb més tranquil·litat la lògica i necessària cobertura de qualsevol esdeveniment”. A més, ha avançat que la setmana vinent es reunirà amb les associacions taurines per a “escoltar el sector” i veure “quines són les seues necessitats, perquè ells són els primers que volen reforçar aqueixa seguretat i que les coses que isquen bé”.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies