Experts analitzen a València les aportacions de l’Església valenciana i la seua seu catedralicia a l’humanisme

VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)

Vint experts analitzaran les aportacions de l’Església valenciana a l’humanisme cristià i la reforma catòlica en l’IV Seminari ‘La Catedral de València en el segle XVI’, que se celebren el 19 i 20 de desembre al Palau de Colomina-CEU de València, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

Este seminari és organitzat per l’Institut CEU d’Humanitats Ángel Ayala i l’Aula Pérez Bayer de la Catedral de València, amb la col·laboració de l’Acadèmia d’Història Eclesiàstica (AHE), baix la direcció del catedràtic d’Història Moderna de la Universitat CEU Cardenal Herrera (CEU UCH), Emilio Callado Estela.

En les sessions participen vint experts d’esta Universitat, la Facultat de Teologia, les Universitats de València, Politècnica de València i Catòlica de València, així com de la Universitat Internacional de La Rioja (UNIR) i la Universitat de Valladolid.

El govern eclesiàstic de l’arxidiòcesi de València durant el segle XVI i l’elecció de canonges, dignitats i pavordes en la catedral de València centraran este dijous la primera sessió del Seminari.

En esta primera part es presenten també, entre altres, noves troballes sobre l’establiment de la canonjía inquisitorial en la Catedral de València i sobre l’anàlisi del fons de la Inquisició que conserva l’arxiu de la seu.

En les sessions del divendres, els ponents participants presentaran els resultats de diverses investigacions sobre el llegat i la petjada de Sant Vicent Ferrer en la Catedral en el segle XVI i el paper de figures rellevants de l’època, com la duquessa dona Gandia María Enríquez de Lluna.

També es presenten estudis relatius a la iconografia de la catedral en capelles decorades en l’època, com la de Centelles i Riusec-Borja, i el pas de l’espiritualitat medieval a l’humanisme a través de les imatges de la Catedral valenciana.

Les ponències dels seminaris sobre la Catedral en el segle XVI seran editades per la Institució Alfons el Magnànim, com en el seu moment les dels cicles sobre la Catedral Barroca i la Catedral il·lustrada. Estes monografies són coordinades pel catedràtic de la CEU UCH i investigador principal del Grup ‘Església i societat en la València moderna’ (ISVaM), Emilio Callado Estela.

ÚLTIMES NOTÍCIES