Exposicions, un pessebre monumental i tallers infantils, les apostes de la Diputació per ‘posar en valor’ el Nadal

La Diputació de València ha presentat este dilluns la seua campanya de Nadal sota el lema “A Nadal tots junts a casa; a la Diputació de València, a la casa de tots els pobles”, que inclou una programació amb desenes d’activitats per a tots els públics, sobretot per als més xicotets i xicotetes de la casa, amb l’objectiu de “posar en valor” el Nadal i apropar-lo a cadascun dels pobles de la província de València.


Rebre les notícies de València Diari

“L’esperit d’unió de Nadal arribarà a cada racó de la província de la mà de la Diputació de València”, ha assegurat el president de la Diputació de València, Vicent Mompó, durant la presentació d’esta campanya i l’exposició del pessebre monumental que acollirà la institució durant estes festes nadalenques.

Així doncs, des de hui fins al pròxim 5 de gener, els veïns i veïnes de la província en podran gaudir d’una gran varietat d’activitats que inclouen exposicionsobres de teatre, tallers infantils, una oficina del carter dels Reis Mags o el Betlem monumental.

Una programació que segueix l’objectiu de la Diputació de València d’“obrer” les porta de la “casa” de tots els pobles: “Des del primer dia vam proposar que la Diputació fos la casa de tots i diem obrer les portes d’esta casa sempre que fos possible. Ho vam fer el 9 d’octubre, el dia de la Constitució i ara, per Nadal ho tornem a fer perquè pensem que este és el camí perquè és la casa de tots, per a tots”, ha assegurat Mompó.

De la mateixa manera, el president de la Diputació ha animat els valencians i valencianes a “aportar els valors d’estes festes cada dia com l’amor, la unió o la confiança, i a contribuir a fer que ningú no es quede enrere i construir junts una província millor”.

Igualment, ha explicat, “encara que estem davant d’un temps de grans exigències, ens avalen molts èxits”. Per això, ha ressaltat el president de la Diputació, “hem d’estar orgullosos del que som i del que hem aconseguit”. “Amb esperança i confiança hem de continuar així, aparcant les nostres diferències i sumant les nostres forces, perquè tots podem contribuir al bé comú”, ha defensat.

Un cartell per posar en valor el Nadal i la Diputació

El cartell de la campanya, realitzat l’estudi valencià Odosdesign, és una representació artística de la façana de l’edifici de la Diputació de València. A cada finestra, a rèplica exacta, es veu una mostra de les famílies dels municipis valencians com del Racó d’Ademús, Benaguasil o Sant Pere, una representació dels “que fem gran està terra” que estan compartint l’alegria i la felicitat d’estes dates en un espai tan significatiu com la Diputació.

Amb esta imatge, segons ha detallat Mompó, s’ha volgut “posar en valor què significa el Nadal i la Diputació, una institució que és més que un edifici administratiu, és el lloc on es treballa per la qualitat de vida els 266 municipis i les 3 entitats locals menors de la província de València”.

La programació

La programació dóna el tret d’eixida amb l’obertura de l’exposició del Betlem de la Diputació de València creat per l’Associació de Belenistes de València. També s’ha organitzat l’exposició de joguines ‘El descobrement del món. Jocs i Joguines a les col·leccions de l’ETNO’ al Palau de l’Scala a partir del 15 de desembre; i des del dia 23 la plaça de Manises es convertirà a la plaça del Nadal amb diferents activitats i actuacions.

La Diputació també comptarà amb un estand a Expojove, del 26 de desembre al 4 de gener; l’oficina del Carter Reial estarà oberta del 27 de desembre al 5 de gener al pati dels Scala; l’aula didàctica del Museu Valencià d’Etnologia obrera la ‘Menuda biblioteca de Nadal’ i realitzarà el taller ‘El llogaret de Nadal’; i el teatre Escalante té programació especial.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies