Coneix el calendari de mascletaes i castells de les Falles 2021

Compartir:

 

Cultura Festiva ha confeccionat tota la programació de mascletàs i castells de focs artificials per a les Falles 2021 que se celebraran de l’1 al 5 de setembre. Tant el col·lectiu faller com tots els valencians podran gaudir de la pólvora amb les majors mesures de seguretat. Com tots els anys han sigut 19 les empreses que dispararan en la capital del Túria.

 

Les mascletaes es realitzaren com ja és tradicional a les 14 hores. No obstant això una de les grans novetats és que no seran en la Plaça de l’Ajuntament per a evitar massificacions que donada la realitat de la pandèmia resulten prohibitives. Es faran per tant en llocs diversificats de la ciutat de forma sincronitzada.

 

La Nit de l’Albà

La Pirotècnia Mediterrani serà la responsable de disparar la Nit de l’Albà des de dos emplaçaments diferents i una de les Mascletaes del dia 5 de setembre.

 

La Nit del Foc

Les empreses Pirotècnia Valenciana, Aitana, Caballer FX i Europlá s’encarregaran de realitzar la Nit del Foc en quatre punts de la ciutat, igual que les seues respectives mascletaes al setembre en un calendari on no falten les més habituals com Peñarroja, Turís i Martí, entre altres.

 

La pirotècnia, un sector molt perjudicat els últims anys

La pandèmia ha causat una greu crisi en els sectors festers en detindre tota la seua activitat, no obstant això un dels més perjudicats ha sigut el de la pólvora. Sense festes de cap mena, tampoc hi havia res a disparar. És per això que el pressupost destinat pel consistori municipal és el mateix que en 2020 amb la finalitat de no perjudicar més el sector.

 

Programa de mascletaes i castells de focs artificials per a les Falles 2021

 

DIMECRES 01 SETEMBRE

– Mascletà

 1. TAMARIT
 2. ZARAGOZANA
 3. PIBIERZO

– Nit de L’alba

 1. MEDITERRÁNEO

 

DIJOUS 02 SETEMBRE

Mascletà

 1. PEÑARROJA
 2. ZARZOSO
 3. DRAGÓN
 4. TOMÁS

 

DIVENDRES 03 SETEMBRE

Mascletà

 1. TURÍS
 2. VALENCIANA
 3. AITANA
 4. NADAL MARTÍ

 

DISSABTE 04 SETEMBRE

Mascletà

 1. ALPUJARREÑA
 2. MARTÍ
 3. CABALLER FX
 4. HNOS. CABALLER

Nit del Foc

 1. VALENCIANA
 2. CABALLER FX
 3. AITANA
 4. EUROPLÀ

 

DIUMENGE 05 SETEMBRE

Mascletà

 • MEDITERRÀNEO
 • HNOS. CABALLER
 • GIRONINA
 • EUROPLÀ

EL MÉS LLEGIT

Intervinguts en el port de València 5,5 tones de cocaïna

Es tracta de la major aprehensió de cocaïna a Espanya des de fa més de quatre anys, la tercera intervenció en un sol contenidor segons els registres del CITCO i la més important en el port de València des que existeixen registres

Ortega Cano refà la seua vida amb una amiga molt especial

El torero, que ja ha signat el divorci amb Ana María Aldón, es deixa veure en públic ben acompanyat en els seus primers dies com a solter

Els metges valencians avisen que aniran a la vaga davant la falta de professionals

El sector anirà a la vaga els dies 17 i 18 de gener de 2023 davant la situació actual i els "problemes" de la sanitat pública valenciana

La Generalitat inicia el pla pilot per a la detecció precoç de càncer de cèrvix amb autotests

Va dirigit a dones de 25 a 65 anys que es realitzaran la prova a casa i el podran portar a les farmàcies a analitzar