Falles 2022: la data de l’elecció de la Cort d’Honor

La falla de l'Ajuntament del 2020
La falla de l'Ajuntament del 2020

 

La Junta Central Fallera ha donat a conèixer el calendari del procés d‘elecció de les falleres majors de València 2022. Així, l’acte que tindrà lloc a la Fonteta, tindrà lloc el 2 d’octubre, on es farà “l’elecció de la cort”. Onze dies després, el 13 del mateix mes, se celebrarà l’elecció, la trucada de telèfon de l’alcalde a la pròxima Fallera Major de València i la proclamació es realitzarà l’endemà, el 14 d’octubre.

 

Queda encara per conèixer els espais en els quals se celebraran les preseleccions, que tindran lloc els dies 10, 11 i 12 d’octubre. Després de completar-se el llistat d’aspirants, es convocarà una assemblea de presidents aqueixa mateixa setmana per a, iniciar les proves que porten a l’acte de la Fonteta.

 

La novetat més destacada, és el retard en l’acte de la Fonteta, que se celebrava l’últim cap de setmana de setembre, però les dates s’han retardat obligatòriament per la celebració de les festes de l’1 al 5 de setembre. També queda per determinar el format de l’acte de la Fonteta, incloent-hi l’aforament d’aquest, que aplicarà els protocols que Sanitat exigisca a causa de la pandèmia del coronavirus