Peníscola guanya i es converteix en el poble Ferrero Rocher 2021

Compartir:

La localitat castellonenca de Peníscola es va imposar a la burgalesa de Briviesca i es va alçar amb la victòria en la vuitena edició del concurs Junts brillem més, que organitza la coneguda marca de bombons Ferrero Rocher i que atorga com a premi un ostentós enllumenat nadalenc per al poble guanyador. El certamen, enguany, no ha estat exempt de polèmica, perquè la iniciativa del municipi guanyador de sortejar estades de cap de setmana entre tots aquells que votaren per ell i demanaren, al seu torn, que uns altres feren el mateix no va agradar res als veïns de Briviesca.

<

>

“Sábado Deluxe” ha fet públic al poble guanyador

El resultat s’ha donat a conéixer la nit d’este dissabte durant l’emissió del programa “Sábado Deluxe” en Telecinco davant una elevada expectació per part de la ciutadania de tots dos municipis finalistes.

El seu famós Mercat de Nadal és la tradició que va portar a Peníscola a concórrer al certamen i a convertir-se en el guanyador d’enguany. Situat en el centre del municipi, al costat del castell, en la Plaça Santa María i Plaça de Bous, cada any es poden trobar diferents llocs d’artesania. La decoració de caràcter nadalenc, amb ambientació i animació concorde a la temàtica fan que caminar pels seus llocs es convertesca en un agradable passeig per lloc perfecte per a comprar regals de Nadal a familiars i amics.

<

>

Reacció de l’alcalde de Peníscola

L’alcalde, Andrés Martínez, no va poder contenir l’emoció en conéixer que Peníscola havia aconseguit el triomf d’esta edició. “Estes últimes setmanes ens han donat una lliçó d’amistat i solidaritat, hem rebut multitud de mostres de suport i afecte que aviat es materialitzaran en la reconeguda il·luminació nadalenca que, estic segur, suposarà un abans i un després per a nosaltres”, detallava Martínez.

<

>

L’objectiu de la campanya

L’objectiu de la campanya per a enguany tan especial és, segons l’organització, «fer brillar com mai la tradició d’un dels pobles finalistes, sense oblidar els valors de Ferrero Rocher, premiant al seu torn l’amabilitat i hospitalitat dels seus habitants, així com el sentiment de pertinença a la comunitat que atresoren». Per este motiu, es va atorgar una gran rellevància a les tradicions dels quatre pobles seleccionats, totes elles amb esdeveniments en els quals participen els veïns, però també es van tenir en compte la bellesa, la solidaritat o el poder d’acolliment.

<

>

Vots a canvi d’estades

La polèmica i la indignació dels veïns de Briviesca i dels simpatitzants d’esta candidatura va eixir en conéixer-se la notícia que el municipi de Peníscola sortejaria estades de cap de setmana entre els qui el votaren i demanaren el vot per a ell. «Ja estan els de Peníscola comprant vots», deia en la xarxa social Facebook un defensor de la candidatura de la localitat burgalesa, que va concórrer a la cita avalada per la seua festivitat de la Verge de l’O.

L’estratègia de Peníscola per a captar vots, encara que polèmica i, per a molts, poc concorde al joc net, no era cap secret. De fet, la mateixa regidora de l’àrea de turisme d’este municipi castellonenc la va defensar públicament. «Així podem premiar als qui ens estan recolzant en este concurs i incentivem al fet que compartesquen la nostra il·lusió amb els seus contactes, podent sumar suports», va declarar Raquel París sobre una iniciativa que l’Ajuntament de Peníscola va posar en marxa al costat de l’Agrupació d’Empresaris Turístics de la localitat (Agretur).

Briviesca molest

El malestar en Briviesca, a la província de Burgos, en tota Castella i Lleó i, en definitiva, en bona part del territori nacional va arribar al punt que molts, ja fora per defensar el lloc en el qual viuen o per posicionar-se del costat del qual consideraven el contendent més humil, van arribar a exigir la desqualificació de Peníscola i fins i tot a amenaçar amb fer boicot a Ferrero Rocher i deixar de consumir els seus productes.

D’estes posicions més radicals va voler desmarcar-se l’alcalde de Briviesca, Álvaro Morales, que, abans de conéixer-se el veredicte final, s’havia limitat a dir que el sorteig d’estades a canvi de vots de Peníscola «no ha assegut bé» i que, no obstant això, havia assegurat que ni ell ni la majoria dels seus veïns es plantejarien mai prendre cap represàlia contra la marca que organitza el certamen, limitant-se a assumir, amb la resignació de la derrota i l’orgull d’haver arribat a la final, el segon lloc.

La campanya va començar el passat 4 de novembre

Des que comencés la campanya el passat 4 de novembre, l’Àrea de Turisme de Peníscola ha impulsat diferents accions promocionals involucrant a peniscolans, habitants de poblacions veïnes i visitants. La carrera per guanyar va iniciar amb quatre candidats: Beas (Huelva), Les Navas del Marquès (Àvila), Briviesca (Burgos) i Peníscola, passant estos dos últims a la fase final divendres passat 3 de desembre.

Municipi amb mar per a brillar bé

Peníscola és el primer municipi amb mar triada per la marca de bombons per a competir en esta consolidada iniciativa nadalenca. El seu antecessor en la Comunitat Valenciana i a la província de Castelló és Morella, que va guanyar el concurs en 2015 i brilla cada any de manera especial des de llavors. “El nostre Nadal mediterrani es valorarà al costat de les nostres tradicions i no puc sentir-me més feliç”, explicava Martínez.

<

>

Comença el muntatge de l’enllumenat nadalenc de Peníscola

La setmana que ve començarà el muntatge de l’enllumenat nadalenc en el municipi i el dissabte 18 s’emetrà l’acte d’encesa oficial en “Salva’m Deluxe”. L’alcalde va voler recordar ahir que “qualsevol dels quatre meravellosos pobles mereix este premi, amb ells molt especialment volem compartir-lo i a ells enviem un missatge de fraternitat i reconeixement, perquè cadascuna de les quatre candidatures mereixia guanyar”.

<

>

 

EL MÉS LLEGIT

Processen per violència masclista David Leo, l’Estudiant de ‘El cazador’, i guanyador de ‘Pasapalabra’

Encara que l'enregistrament està acabat, fonts de la televisió pública asseguren que RTVE sospesa no emetre els programes ja gravats

Coneix ací com registrar-se per demanar els descomptes de fins al 90% en viatges per a joves

Els descomptes s'apliquen a bitllets senzills i d'anada i tornada per viatjar entre el 15 de juny i el 15 de setembre de 2023 per Espanya i Europa

El suïcidi és la quarta causa de morts entre joves de 15 a 19 anys a Espanya

Psicòlegs reunits este a València adverteixen que s'han multiplicat gairebé per 20 les consultes en els darrers 12 anys

Al Pacino, de 83 anys, anuncia que serà pare per quarta vegada amb la seua parella de 29

L'actor estatunidenc Al Pacino es convertirà en pare per quarta vegada als 83 anys al costat de la seua parella Noor Alfallah, de 29....