Prohibida la celebració d’actes taurins a Sueca

Compartir:

La Corporació municipal ha realitzat una votació i PSPV, Compromís i Ciutadans secunden no autoritzar els festejos taurins

L’Ajuntament de Sueca prohibeix la celebració d’actes taurins en el municipi, així ho ha demostrat en negar-li l’autorització dels permisos a l’Associació Cultural Taurina Xe Quin Bou Sueca per a la celebració del cap de setmana taurí, que estava previst durant els dies 10 i 11 de setembre, coincidint amb les festes patronals de la localitat.

La Corporació municipal va realitzar una consulta interna abans de l’estiu per a programar els actes de les festes majors que se celebren al setembre. Durant la reunió, la majoria d’edils es van mostrar en contra de realitzar els ‘bous al carrer’.

A l’hora de votar, l’equip de govern de Sueca s’ha mostrat dividit, ja que PSPV i Ciutadans han votat en contra de la celebració dels festejos, mentre que PP i el grup independent GISPM han donat suport a la volta dels ‘bous al carrer’ a la ciutat. Per part seua, Compromís, que es troba en l’oposició, també ha rebutjat la celebració de bous com ja va fer en el seu moment quan governava.

L’ajuntament ja va realitzar un referèndum en 2016, en el qual gran part de la població es va oposar a la celebració d’aquesta mena d’actes subvencionats pel consistori.

Amb aquesta decisió Sueca se suma a altres ciutats valencianes com Tavernes que recentment també han denegat els permisos per a realitzar els festejos taurins. Tot això enmig de la polèmica que s’ha obert enguany sobre els ‘bous al carrer’ que han sumat set víctimes mortals en la Comunitat Valenciana.

EL MÉS LLEGIT

Pedro Sánchez avança les eleccions generals al 23 de juliol

El president del Govern ha anunciat hui que dissol les Corts Generals i convoca les eleccions generals per al 23 de juliol.

Mazón s’alça amb la Generalitat, però necessitarà Vox per governar

El Partit Popular aconsegueix doblegar els resultats dels comicis de 2019 i arrabassar al Botànic el Consell després de huit anys al capdavant

Català recupera l’Alcaldia de València

El Partit Popular ha guanyat les eleccions a la capital del Túria amb 13 regidors, però serà necessari els 4 regidors de Vox per governar el cap i casal

Eleccions Municipals 2023: Com consultar els resultats del 28 de maig

Descobreix els resultats de les eleccions municipals 2023. Guia per verificar els resultats oficials i entendre el seu impacte en la teva vida quotidiana.