La proposta dels fallers a Sanitat: una Ofrena sense públic

mascleta
mascleta

El president de la Interagrupació de Falles de València, Guillermo Serrano, ha concedit aquest dilluns una entrevista en la ràdio d’À Punt‘, on ha avançat alguns detalls del que seran les pròximes Falles de la ciutat, que se celebraran entre l’1 i el 5 de setembre. Com és evident, seran unes Falles diferents per al calendari, però també per als actes previstos. “Les falles es plantaran i es cremaran”, ha expressat.

 

Serrano ha explicat també que les obres que s’estan duent a terme en la plaça de la Reina alteraran alguns actes com l’Ofrena, que enguany haurà de desfilar pels carrers Cavallers, Quart, de la Mar i Avellanes. El responsable faller ha detallat que els fallers compliran amb totes les mesures sanitàries, portant màscara, aniran en files de quatre persones i mantindran la distància de seguretat. 

 

Malgrat les mesures, les comissions falleres creuen que aquest any només podran eixir a l’Ofrena la meitat dels quasi 100.000 fallers que cada any participen en aquest acte, tan important per al món faller.

 

Celebrar l’Ofrena a porta tancada

D’altra banda, Guillermo Serrano ha assegurat que “la Junta Central Fallera té previst que enguany l’ofrena vaja a durar un dia més del que és habitual”. Aquest dimarts, està prevista una reunió entre la Conselleria de Sanitat i els representants del món de les Falles de València per a concretar els límits d’aquesta ofrena

 

Una opció que està damunt de la taula és que l’Ofrena se celebre a porta tancada. Serrano ha donat a conéixer també altres detalls, com que els envelats no estaran tancats pels laterals per a afavorir la ventilació. El responsable faller ha recordat l’esforç que han fet des de les comissions falleres per a complir les normes i garantir la seguretat durant les Falles de setembre: “Són unes falles diferents, rares, però intentarem que siguen segurs, però seran de mínims”, ha remarcat.

 

Abans de finalitzar la seua entrevista, el president de l’Interagrupació de Falles de València, ha parlat de les Falles del pròxim any. En aquest sentit, Serrano ha manifestat que tots els festers confien a celebrar la Festa al mes de març, encara que l’evolució de la pandèmia del coronavirus fa que siga imprevisible poder garantir la seua realització.