València ja té les candidates a fallera major i fallera major infantil 2022

Compartir:

València ja té a les seues candidates a fallera major i fallera major infantil 2022. Este dissabte, el món faller ha donat el tir d’eixida al calendari de les Falles 2022 amb l’elecció de les 26 candidates a falleres majors de València, 13 joves i 13 xiquetes.

Estes han sigut les 13 escollides per a optar al títol de fallera major:

Carla Colprim Martínez, de la falla Doctor Olóriz Arquebisbe Fabián y Fuero
Carla Juliá Fernández, de la falla Quart Palomar
Carmen Martín Carbonell, de la falla Poeta Alberola- Totana
Camila Román Pérez, de la falla Regne de València-Sant Valer
Pamola Eroles Martínez, de la falla Comte de Salvatierra-Ciril Amorós
Sofía Guillot Aleixandre, de la falla Plaça Lope de Vega
María Albors Calduch, de la falla Plaça del Pilar
Marina Ballester Estevan, de la falla Plaça Luis Cano
Carolina Soriano Alabau, de la falla Mare de Déu de Lepanto
Beatriz Buigues Montoliu, de la falla Marqués de Solferit
Lucía Payá Ramírez, de la falla Mestre Aguilar-Maties Perelló
Eva Alcahuz Martín, de la falla Palleter-Erudit Orellana
Claudia Mas Galarza, de la falla Exposició-Misser Mascó

I estes són les altres 13 seleccionades per a optar al títol de fallera major infantil:

Nerea López Mestre, de la falla Enginyer Josep Sirera-Pius IX
Adela García Gimeno, de la falla Glòria-Felicitat-El Tremolar
Alba Hurtado Escobar, de la falla Frederic Mistral-Murta
Isabel Esplugues Balaguer, de la falla la Pobla del Duc-Benipeixcar
Valentina Ravello Faubel, de la falla Comte de Salvatierra-Ciril Amorós
Sara Sellés Gutiérrez, de les falles Costa i Borrás-Agustina d’Aragó
Carla Vicente Alfonso, de la falla Bosseria-Tossal
Carmen Calduch Sebastiá, de la falla Burjassot-Pare Carbonell
Patricia Zurano Civico, de la falla Cuba-Puerto Rico
Cayetana Santacruz Blasco, de la falla Ferran el Catòlic-Àngel Guimerà
Carmen Giménez Amaro, de la falla Olivereta-Cerdà i Rico
Daniela Alcoy Damiá, de la falla Plaça del Negret
Carla Alcocer Mayordomo, de la falla Regne de València-Ciscar

Les diferents comissions falleres i València s’ansara estava esperant este moment, el més esperat de la nit, el que es viu amb més emoció, el moment en què s’ha conegut els noms de les noves corts d’honor de les Falles de 2022, d’entre les quals es triaran les dos falleres majors de València.

Una gala que recupera la normalitat

L’acte ha començat a les 20:00 hores al pavelló de la Fonteta de Sant Lluís de la ciutat de València, seu tradicional dels actes fallers des de fa 13 anys.

<

>

La JCF ha mantingut en tot moment les mesures sanitàries vigents

La Junta Central Fallera ha mantingut en tot moment les mesures sanitàries vigents de manera escrupolosa, amb mascareta obligatòria i distància de seguretat. Les portes d’accés al recinte, amb un aforament del 50%, s’han obert a les 19:00 hores per permetre-hi una entrada escalonada. La fallera major, Consuelo Llobell i la fallera major infantil, Carla García, acompanyades de les seues corts d’honor, han arribat passades les 20:15 hores a la llotja d’autoritats de la Fonteta.

La Fúmiga

Amb l’espectacle d’obertura, Ací crema el cor d’una falla, les 146 candidates han aparegut a l’escenari amb una estrela il·luminada, en honor a les persones que ja no estan. L’emotiu homenatge ha finalitzat amb una actuació del grup alzireny La Fúmiga, que ha tocat la cançó “Havia de passar”, una lletra amb molt de simbolisme que acomiada una etapa marcada per la Covid-19. La banda ha acompanyat els actes al llarg de la gala amb alguns dels seus temes més populars.

<

>

Les Falleres Majors del 2020 han tancat el seu regnat

La Fallera Major 2020, Consuelo Llobell i la Fallera Major infantil, Carla García, han tancat el seu regnat, el més diferent i llarg de la història de les Falles, amb un emotiu discurs on han jugat amb la lletra C, inicial dels seus noms: paraules com “coronavirus”, “cancel·lació” o “confinament”, que tant han marcat el seu regnat faller, però també “casal”, “compromís” i “cor”, que simbolitzen l’esperit de la festa. Les falleres majors s’han dirigit als treballadors i treballadores en primera línia durant la Covid-19, així com a aquelles persones que ja no estan i també als col·lectius més afectats per la pandèmia. També han tingut missatges d’afecte cap als membres de les seues agrupacions i al sector faller en especial, tan colpejat durant els últims dos anys de crisi sanitària. “Tornaríem a elegir este regnat amb els ulls tancats per la nostra ciutat” han assegurat durant l’aplaudiment del públic.

<

>

Les candidates han desfilat

Després del descans, han desfilat les 73 candidates infantils i les altres 73 aspirants a fallera major, que han recorregut l’escenari amb força i nervis, acompanyades per l’aplaudiment de familiars, amistats i membres de les agrupacions falleres. Com a cloenda, la banda La Fúmiga s’ha acomiadat del públic amb la cançó Mediterrània, un himne que ha agitat els cors de les persones presents i ha provocat una gran ovació. Finalment, a les 23:15 hores s’han donat a conéixer el nom de les 26 elegides.

Una selecció diferent

Les 146 candidates seleccionades no han participat en els habituals processos de selecció de juliol. La primera tria se’n va produïr en el cap de setmana del 10 al 12 de setembre, en què tots els sectors fallers van triar les seues representades. Dijous passat, la Junta Central Fallera va fer a la Fonteta de Sant Lluís la primera preselecció de les aspirants, i així es convertia en l’escenari més multitudinari dels actes fallers des que va començar la pandèmia.

El jurat ha triat a les seues candidates

El jurat que ha triat les candidates està compost, en el cas de les infantils, per quatre dones i tres homes, mentre que en el cas de les falleres majors són quatre homes i tres dones. Els membres continuaran treballant amb les noves corts d’honor a partir d’este diumenge, ja que dos d’elles seran seleccionades com a falleres majors de València.

La tradicional telefonada

El següent pas serà la tradicional telefonada en què l’alcalde, Joan Ribó, es posa en contacte amb les futures falleres majors per a comunicar-los que han sigut les escollides, un acte que es realitzarà el 13 d’octubre. La proclamació de les successores de Consuelo Llobell i Carla Garcia es farà l’endemà, 14 d’octubre, a l’hemicicle de l’Ajuntament de València. Amb esta cerimònia el calendari faller torna a la normalitat.

<

 

 

>
 

 

 

EL MÉS LLEGIT

Apareix mort un tauró en una platja de Torrevieja

A primera hora del matí ha aparegut un tauró de mitja tona a la platja de La Mata de Torrevieja

Acord entre l’Ajuntament i el Valencia CF: el club accepta les condicions urbanístiques per al Nou Mestalla

L'alcalde ha destacat que 'totes les instàncies implicades estem treballant seriosament des de la voluntat que este assumpte concloga prompte amb la construcció d'un estadi que tots desitgem'

Dormir en hotels de la Comunitat va ser un 14% més car el 2022, amb una mitjana de 88 euros nit

La Comunitat Valenciana va registrar 27,2 milions de pernoctacions l'any passat i va ser la tercera destinació elegida pels viatgers residents a Espanya

La màscara deixarà de ser obligatòria al transport públic ‘de forma imminent’

Isabel Rodríguez, la portaveu del Govern, ha confirmat que la màscara no serà obligatòria al transport públic de 'forma immediata'
CatalanSpanish